Fudbal

Fudbaleri Borca gostuju Tuzla sitiju: Iz meča u meč ćemo biti bolji

Fudbaleri Borca gostuju Tuzla sitiju: Iz meča u meč ćemo biti bolji
Foto: N.N. | Fudbaleri Borca gostuju Tuzla sitiju: Iz meča u meč ćemo biti bolji

Četiri boda iz prva dva kola BHT Premijer lige BiH zadovoljila su apetite svih u FK Borac, a priliku da nastave sa pozitivnim nizom imaće već u subotu (20 časova), kada gostuju Tuzla sitiju, dok iz tabora domaćina ističu da imaju imperativ pobjede u meču sa Banjalučanima.

Remi na "Grbavici" kod Željezničara i tijesna pobjeda nad Zvijezdom 09 rezultatski su zadovoljili sve u Borcu, ali sada iz "crveno-plavog" tabora ističu da je vrijeme za iskorak i u igri.

"Dobro napredujemo i treba vremena i strpljenja kako bi sve sjelo na svoje mjesto. Kroz utakmice ćemo podizati nivo igre i siguran sam da ćemo iz meča u meč biti sve bolji", rekao je Nemanja Janičić, defanzivac ekipe iz Platonove ulice.

Kao i u prva dva meča, Borac će i u Tuzli imati podršku navijača i najavljen je dolazak 100-150 popularnih "Lešinara".

"Mnogo nam znači ovaj dobar start. Navijači su nam uvijek vjetar u leđa. Čeka nas teška utakmica, kao i svaka u prvenstvu, ali moramo da budemo koncentrisani na sebe i siguran sam da možemo do dobrog rezultata", kazao je Janičić.

Branislav Krunić, trener Banjalučana, u ovom meču neće moći da računa na povrijeđene Aleksandra Subića i Almedina Ziljkića, ali na sreću, oni su samo lakše povrijeđeni. To je dobra vijest za Krunića, jer ekipu nakon Tuzle čeka i gostovanje kod Radnika u Bijeljini.

"Ovo je već treće kolo i očekujem da se ekipa razumije bolje, očekujem bolji protok lopte i, naravno, očekujem da postignemo minimum jedan pogodak", izjavio je Krunić.

Tuzla siti je na startu prvenstva rezultatom 5:1 pobijedila Zvijezdu 09 u gostima, a već u narednom kolu su poraženi 0:3 od Radnika.

"Poslije dobrog starta protivnik je doživio težak poraz i sigurno je da će sada biti veoma motivisan. Ovaj meč je na neki način šansa da napravimo dobar rezultat u gostima, koji će nas vinuti u vrh tabele. Poznajem protivnika i njihovog trenera, znam sve njihove mane i prednosti i to moramo da iskoristimo", jasan je Krunić, koji je kao najveće prijetnje po gol svog tima apostrofirao Nermina Crnkića, Saida Husejinovića i Voju Ubiparipa.

Dok Borac želi da potvrdi dobre rezultate, u Tuzla sitiju žele da poprave negativan utisak koji su ostavili u duelu s Radnikom.

"Poslije prve utakmice upozoravao sam da to nije bilo bajno ni moćno. Predstavljeni smo kao pretendenti na titulu, kao da ćemo se prošetati kroz ligu, a u stvari imamo problema kao i svi drugi klubovi. Odigrali smo kriminalno lošu utakmicu u Bijeljini i sada imamo imperativ pobjede u meču sa Borcem kako bismo vratili neophodni mir u kući", rekao je Milenko Bošnjaković, trener Tuzla sitija.

BHT Premijer liga BiH

1. Željezničar        2        1        1        0        2:0     4

2. Sloboda   2        1        1        0        4:3     4

3. Čelik       2        1        1        0        1:0     4

4. Sarajevo  2        1        1        0        1:0     4

5. Borac      2        1        1        0        1:0     4

6. Radnik    2        1        0        1        4:2     3

7. Tuzla siti 2        1        0        1        5:4     3

8. Mladost DK      2        1        0        1        3:3     3

9. Zrinjski   2        1        0        1        1:1     3

10. Široki Brijeg    2        0        1        1        2:3     1

11. Velež     2        0        0        2        1:4     0

12. Zvijezda 09     2        0        0        2        1:6     0

 

Parovi 3. kola: Subota od 17.30: Velež - Čelik, Zvijezda 09 - Mladost Doboj Kakanj. Od 20: Tuzla Siti - Borac. Od 20.30: Sarajevo - Sloboda. Nedjelja od 20: Željezničar - Zrinjski. Od 20.30: Široki Brijeg - Radnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije