Fudbal

Fudbaleri Borca imaju odlične uslove u Antaliji: Raj za turiste, ali i sportiste

Fudbaleri Borca imaju odlične uslove u Antaliji: Raj za turiste, ali i sportiste
Foto: N.N. | Fudbaleri Borca imaju odlične uslove u Antaliji: Raj za turiste, ali i sportiste

Već godinama unazad Antalija važi za jednu od najposjećenijih destinacija u zimskim mjesecima, gdje se brojni sportski, a prije svega fudbalski klubovi spremaju za najvažnije izazove u nastavku. Ovo mjesto važi za fudbalski raj na Zemlji, a čarima ovog turskog ljetovališta ne mogu da odole ni bh. klubovi, među kojima je i banjalučki Borac.

Turska već godinama ulaže ogroman novac i iz godine u godinu sportski turizam cvjeta. Tereni i hoteli stalno se šminkaju, a, vjerovali ili ne, samo Antaliju od januara do aprila posjeti skoro 2.000 klubova. Zarada se mjeri u desetinama miliona evra, a prema nezvaničnim informacijama - radi se i o većem iznosu.

Klubovi za svoj novac imaju pravo da traže luksuz, dobre terene, kvalitetnu hranu i to sve mogu da nađu u Antaliji. Ovo mjesto na obali Sredozemnog mora potrudilo se da u ponudi ima i smještaj koji odgovara i klubovima malo slabije platežne moći i to je privuklo čak i klubove iz nižih liga.

Borac je već drugu godinu zaredom na istom mjestu, a osim sjajnih uslova za rad - i smještaj u hotelu "Titanik" je na vrhunskom nivou. Banjalučani će se ovdje zadržati do 10. februara, a "crveno-plava ekspedicija" može da uživa i u sjajnim uslovima pratećih elemenata poput bazena, saune, teretane, kuglane... Nevjerovatan je i izbor hrane, pa i oni najizbirljiviji mogu da nađu šta im odgovara.

Osim Borca, u ovom hotelu su klubovi iz Poljske, zatim Vardar, mlađe kategorije ruskog Zenita, te brojni klubovi iz Srbije.

Tereni su u savršenom stanju, što će sigurno biti od velike pomoći igračima Borca da se što bolje spreme za ispite u nastavku BHT Premijer lige BiH. U moru klubova koji su trenutno u Antaliji savršeno može da se iskristališu idealni rivali, a Borcu će, između ostalog, na megdan i Dinamo iz Kijeva, što je bez sumnje najbolja moguća provjera za četu Branislava Krunića.

"Uslovi za rad su odlični, ovde su uvek dobre pripreme. Nekad vreme zna da pokvari, ali u ova dva dana je bilo OK. Imamo sve preduslove da se što bolje pripremimo", rekao je Marko Jovanović, fudbaler Borca, koji je u bogatoj karijeri sa raznim klubovima dolazio u Tursku.

Stari gosti u Antaliji su i fudbaleri poljske Pjast Glivice, za koje je nekad igrao i kapiten Borca Stojan Vranješ. Fudbaleri poljskog tima takođe su oduševljeni uslovima koje imaju u Turskoj. Ističu da ovdje imaju sve što profesionalnom fudbaleru treba, kako bi što spremniji ušli u nove izazove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije