Fudbal

Gradski stadion u Banjaluci dobija novo osvjetljenje

Gradski stadion u Banjaluci dobija novo osvjetljenje
Foto: V. Stojaković | Gradski stadion u Banjaluci dobija novo osvjetljenje

Ugovor o realizaciji projekta rekonstrukcije reflektora na Gradskom stadionu vrijedan 530.000 KM danas su potpisali gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i Vico Zeljković, predsjednik Borca.

Banjalučane uskoro očekuju nastup u kvalifikacijama za Ligu Evrope a to će "crveno-plavi" učini pod novim osvjetljenjem.

"Borac se plasirao na evropsku scenu, a nama je cilj da pomognemo svim našim sportskim kolektivima i sportistima koji će igrati međunarodne mečeve. Borac je veliko ime i veliki reprezent našeg grada i Republike Srpske", kazao je Radojičić i dodao:

"Uz rekonstrukciju rasvjete na stadionu, ulazimo i u završnu fazu izgradnje novog fudbalskog terena sa vještačkom travom kod 'Delte', jer postoji veliki interes sportskih klubova za ovaj teren".

Foto. V. Stojaković

Zeljković je naveo da je vrijednost novih sijalica 360.000 KM i da će sredstva za to biti obezbjeđena iz sredstava dobijenih od Fudbalskog saveza RS i Fudbalskog/Nogometnog saveza BiH.

"Na jednoj od utakmica Premijer lige BiH, imali smo neprijatnost kada se jedan od reflektora zapalio, tako da smo morali ući u projekat obnove rasvjete na Gradskom stadionu. Zahvalni smo Gradskoj upravi sa kojom smo danas potpisali ugovor kao i Fudbalskom savezu BiH koji je pomogao ovaj projekat", naglasio je Zeljković i dodao da će radovi početi već ovih dana, a da se postavljanje novih svjetiljki može očekivati kroz mjesec dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije