Fudbal

Gvardiola: Osvajanje Lige šampiona je naš san

Gvardiola: Osvajanje Lige šampiona je naš san
Foto: Tanjug/AP | Gvardiola: Osvajanje Lige šampiona je naš san

Menadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola rekao je pred sutrašnji finalni meč protiv Intera da njegov i san njegovih izabranika da osvoje Ligu šampiona, jedini veliki pehar koji nedostaje klubu.

"Naša želja, naš san, svih nas, je osvajanje Lige šampiona. Da bi mogao da ostvariš san, moraš da imaš opsesiju njime", rekao je Gvardiola novinarima na konferenciji za medije u Istanbulu.

Mančester Sitiju je ovo drugo finale Lige šampiona u istoriji, poslije 2021. godine i poraza od Čelsija.

Znamo koliko je ovo takmičenje važno, trudili smo se da treniramo najbolje što možemo, ekipa će morati da odigra maksimalno svih 90 minuta. Ako pogledamo istoriju takmičenja, Inter je veći od nas jer ima tri titule, ali to sad nije bitno. Sad je vrijeme za finale u Istanbulu", dodao je Gvardiola.

Jedno od pitanja se odnosilo na Gvardioline uspjehe u svakom klubu u kom je radio, svuda je osvajao brojne trofeje.

"Imao sam vrhunske igrače u timu, nekad Mesija, sad Halanda, to je moja tajna" rekao je Gvardiola uz osmjeh i dodao da se ne šali.

Španski stručnjak ističe da odlično poznaje kvalitete Intera.

"Mnogo se priča o italijanskim klubovim koji znaju da se brane, a Inter to jako dobro zna. Ima sjajnog golmana, zatim tu su Bastoni, Ačerbi i Darmijan. Ofanzivno su takođe veoma jaki, počevši od Džeka, do Lautara Martineza i Koree. Imaju sposobnosti i znaju da budu opasni, napadaju te iznutra i znaju kako da te unište. Sutra ćemo pokušati da se branimo na najbolji mogući način, a onda kad budemo imali loptu moraćemo da je kontrolišemo na pravi način", zaključio je Gvardiola. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije