Fudbal

Jagodić: S pravom konkurišemo za visok plasman

Jagodić: S pravom konkurišemo za visok plasman
Foto: N.N. | Jagodić: S pravom konkurišemo za visok plasman

Fudbaleri Borca novu sezonu M:tel Premijer lige BiH počeli su kao iz snova pošto su na svom terenu 6:0 savladali Mladost iz Doboja kod Kaknja. Banjalučani su bili apsolutni favoriti u ovom susretu posebno zbog činjenice što su gosti manje-više nespremni jer su zbog pandemije virusa morali na jedno vrijeme da prekinu sa treninzima.

Borac je postigao šest pogodaka, a možda je mogao i još koji više jer je bilo dosta prilika pred golom Semira Bukvića.

"Nekoliko puta sam napominjao da se mojim igračima polako vraćaju rad, trud i zalaganje tokom priprema i mislim da smo utakmicom protiv Mladosti dokazali da s pravom imamo ambicije da konkurišemo za visok plasman", rekao je više nego zadovoljni Vlado Jagodić, trener Borca, i dodao:

"Iako nam je protivnik bila Mladost, bitan faktor koji je odlučio utakmicu je želja mojih igrača, bez obzira na određena 'uljuljkavanja', da im je ekipa takva, da nisu trenirali... Tražio sam od igrača maksimalnu ozbiljnost. Rezultat je mogao biti i ubjedljiviji. Uz dužno poštovanje prema Mladosti, realno kvalitetom ne može parirati ovom Borcu. Želim im sve najbolje."

On je istakao da je u isto vrijeme i tužan jer ovom meču nisu mogli da prisustvuju navijači zbog mjera koje su još na snazi zbog pandemije virusa korona. Jagodić je naglasio da su navijači ostali uskraćeni za sjajnu fudbalsku predstavu u režiji "crveno-plavih".

Iako su u prvih mah prvi i treći pogodak pripisani Marku Jovanoviću i Vladanu Daniloviću, na kraju se prema zvaničnoj statistici radi u autogolovim. Preostala četiri gola postigli su Stojan Vranješ, Almedin Ziljkić, dok su dva gola djelo Gorana Zakarića

"Uvijek pokušavamo biti efikasni, a samo protiv Crvene zvezde nismo uspjeli postići gol. Imamo takve igrače i od ekipe tražim efikasnost, a da bismo bili efikasni, moramo pokušavati. Imali smo mnogo udaraca, nismo pokušavali mnogo dugim loptama i šutevima glavom jer smo znali da protivnik ima visoke igrače. Bilo je raznovrsnih pokušaja i očekujem od svih da daju golove, ne samo napadači", jasan je Jagodić.

Mladost Doboj Kakanj je na katastrofalan način otvorila sezonu iako je bilo teško očekivati da nakon što je virus korona pokosio veći dio ekipe mogu do iznenađenja na Gradskom stadionu. Visok poraz bio povod da trener Fahrudin Šolbić podnese ostavku.

"Čestitao bih Borcu na zasluženoj pobjedi. Pokazali su da imaju izuzetno kvalitetnu ekipu. Mi smo u velikom problemu, počevši od kovida-19, i u zadnjih desetak dana smo tek počeli trenirati. Ovdje je igrala mlada ekipa, prosjek ekipe je 21 godina, štoper ima 17 godina, ali bez obzira na sve, to smo morali mnogo bolje", rekao je Šolbić za Arenasport i dodao:

"Želio bih da dam ostavku, jer je izuzetno teško raditi sa ovako mladom ekipom."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije