Fudbal

Jagodić nakon poraza od Zvezde: Neki su igrali privatni meč

Jagodić nakon poraza od Zvezde: Neki su igrali privatni meč
Foto: N.N. | Jagodić nakon poraza od Zvezde: Neki su igrali privatni meč

Nekoliko fudbalera igralo je privatnu utakmicu, a to ne mogu da dozvolim. Ovo nije naša stvarnost, jer smo ranije pokazali da imamo kvalitet, rekao je Vlado Jagodić, trener FK Borac, nakon što su Banjalučani poraženi u Beogradu od Crvene zvezde (3:0).

Susret je igran na stadionu "Rajko Mitić", a golove za prvaka Srbije postigli su Srđan Spiridonović u 15. minutu te Veljko Nikolić u 54. i Andrija Radulović u 89. minutu meča.

Ovaj meč bio je generalna proba za Borac pred početak M:tel Premijer lige BiH, kao i za susrete na međunarodnoj sceni, jer "crveno-plave" čekaju kvalifikacije za Ligu Evrope.

"Ovo je dobra opomena i to u pravo vrijeme. Nismo odigrali onako kako smo se dogovorili. Bolje da se ovo sad desilo, jer je ovaj meč velika opomena. Posebno treći gol, zbog kojeg sam posebno ljut. Lakše bih podnio poraz da se nije desio treći gol. Očekivao sam više i ova utakmica nam otvara oči u mnogo detalja", izjavio je trener Borca, koji je prvaku Srbije čestitao na sasvim zasluženoj pobjedi.

Banjalučani će morati što prije da zaborave ovaj meč, jer ih već u subotu (18 časova) čeka start bh. prvenstva i domaći duel s ekipom Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Ono što može da brine jeste to što je Borac u drugoj utakmici u nizu primio tri gola pošto je prije ovog duela u Banjaluci bio bolji od Rudar Prijedora (4:3).

"Neću reći da je ovo naša stvarnost, jer smo ranije u jakim utakmicama pokazali da imamo kvalitet. Nekoliko fudbalera igralo je privatnu utakmicu, a to ne mogu da dozvolim. Pohvalio bih ih da je ostalo 2:0, ali ovako ne mogu, jer smo jasno dali do znanja da je ovo nama završni test za ono što nam slijedi u Evropi", kazao je Jagodić, koji je ipak istakao da je Zvezda veoma jak protivnik koji iza sebe ima tri vezane titule prvaka Srbije te dva učešća u grupnoj fazi Lige šampiona.

"Zvezda je jaka, ali mislim da mi imamo mnogo više kvaliteta nego što smo to sada pokazali. Analiziraćemo detalje sa željom da ovo pretvorimo u loš dan. Vjerujem ovoj grupi igrača i sigurno imamo kvalitet. Borac nema prostora da u prvenstvenim utakmicama djeluje kao u manjem dijelu meča sa Rudar Prijedorom i većem dijelu ovog susreta. Još jednom ističem da vjerujem u ovu grupu igrača, ali moraju da shvate da moraju da budu jaki u kolektivu, jer to donosi rezultat. Samoisticanje ne donosi ništa, osim kontraefekta. Mislim da možemo i moramo progutati ovu gorku pilulu", jasan je Jagodić.

Stanković: Izašli smo na nogama

Dejan Stanković, trener Crvene zvezde, bio je zadovoljan pobjedom nad Borcem (3:0) kao i podatkom da se niko nije povrijedio.

"Zadovoljan sam jer smo svi izašli na nogama. Snažno radimo i plašimo se ovakvih utakmica, jer bi bila šteta da neko otpadne u ovom trenutku", rekao je Stanković, čiji tim je na četiri kontrolna meča primio samo jedan gol:

"I taj koji smo primili bio je veoma čudan. Nema dobrog napada bez odlične odbrane. Radimo na tome svakodnevno i to je nešto što je važno i što će se manifestovati u kvalifikacijama za Ligu šampiona."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije