Fudbal

Jagodić se oslanja na mlade snage

Jagodić se oslanja na mlade snage
Foto: N.N. | Jagodić se oslanja na mlade snage

Marko Kujundžić, Filip Račić, Đorđe Milojević, Bojan Marković i Luka Damjanović samo su neki od mladih fudbalera koji bi naredne sezone trebalo da imaju zapaženije uloge u timu Borca, a uz to se uskoro očekuje dolazak pojačanja kako bi trener Vlado Jagodić imao na raspolaganju što kvalitetniji igrački kadar jer klub, između ostalog, očekuju i kvalifikacije za Ligu Evrope.

BHT Premijer liga BiH prije nekoliko dana označena je zaključenom jer zbog pandemije virusa korona nije bilo uslova da se takmičenje nastavi. Trenutno stanje na tabeli označeno je važećim i četvrto mjesto donijelo je Banjalučanima toliko željeni izlazak na međunarodnu scenu.

"Ovo je veliki rezultat za Borac i Banjaluku jer evropska takmičenja su nešto gdje Borac treba da učestvuje svake godine. Borac osam godina nije bio u Evropi i ovo je zaista sjajna prilika za igrače, klub i grad da se ta afirmacija definitivno napravi i da se Borac postavi gdje mu je i mjesto u bh. fudbalu", rekao je Jagodić.

Već sada je jasno da će tim Borca izgledati dosta drugačije naredne sezone jer je stručni štab napravio doselekciju postojećeg igračkog kadra i nekim igračima su se zahvalili na saradnji. Kao što je poznato, dres Borca naredne sezone neće nositi golman Mladen Lučić, te fudbaleri Zoran Milutinović, Vladimir Volkov, Denis Čomor i Demir Jakupović, a Jagodić je rekao da u klubu pokušavaju da pronađu način da raskinu ugovor sa Markom Mirićem.

"Sa Lučićem i Milutinovićem smo sporazumno raskinuli ugovore. Volkovu je isticao ugovor, a na njegovoj poziciji imamo Aleksandra Subića i Đorđa Ćosića. Želimo da damo šansu i dvojici mladih igrača iz juniorskog tima Kujundžiću i Račiću i mislim da će jedan od njih tu priliku sigurno iskoristiti. Borac nije nastavio saradnju ni sa Čomorom jer smo procijenili da su Siniša Dujaković i Marin Galić dovoljni za popunu pozicije desnog beka. Na poziciji štopera želimo da damo priliku i mladom Milojeviću, a tu su već Marko Jovanović i Nemanja Janičić, koji su provjereni igrači", kazao je trener Borca i nastavio:

"Bilo je mnogo igrača, pomalo to rasterećujemo. Jedina konfliktna situacija u ovom trenutku je sa Mirićem jer je na svoju ruku odradio neke stvari. Jasan je naš stav i na tog igrača neću računati, a klub će tražiti način kako da završi tu priču."

On je najavio ostanak napadača Srđana Vujaklije, a sve će zavisiti od pregovora sa čelnicima kluba jer mu 30. juna ističe ugovor.

"Vujaklija je, po meni, centarfor koji nije dao ni 30 odsto onoga što može. Dugo smo s njim razgovarali, te čelnici kluba i ja očekujemo od njega da pokuša da se nađe u okvirima koje preporučuje klub tako da se tu vode razgovori i nadam se da će to na obostrano zadovoljstvo biti riješeno i da nećemo ići u potragu za napadačem. Imamo i Markovića koji nije dobio šansu do sada, a tu je i Saša Kajkut, igrač na kojeg se uvijek može računati."

Odlazak Lučića znači da su u klubu ostala tri golmana. Jagodić je najavio dolazak pojačanja na toj poziciji, što znači da će jedan od golmana morati na pozajmicu, a to po svemu sudeći neće biti Damjanović jer Jagodić želi da mu pruži priliku.

"U sljedećih sedam do deset dana kreiraćemo stvari po pitanju novih igrača i pokušaćemo da na najosjetljivim pozicijama brzo reagujemo jer brzo počinju pripreme", kazao je Jagodić.

On će prozivku fudbalera pred početak nove sezone izvršiti 22. juna, a planiran je i odlazak na pripreme na Zlatibor, gdje će tim boraviti 14 dana. Borac će tamo odigrati pet utakmica, a generalnu probu će imati sedam dana pred početak prvenstva. Premijer liga bi trebalo da počne 1. ili 2. avgusta, a očekuje se da će Borac prvi meč kvalifikacija za Ligu Evrope igrati 30. jula ili 6. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije