Fudbal

Klinci pokazali fudbalsko znanje

Klinci pokazali fudbalsko znanje
Foto: N.N. | Klinci pokazali fudbalsko znanje

Banjaluka i OFK Spartak 2013 proteklog vikenda bili su domaćini 3. međunarodnog turnira "Trofej Spartanac", na kojem su učestvovale ukupno 42 ekipe i fudbalsko znanje su pokazali dječaci rođeni 2007, 2008, 2009. i 2010.

Publika u gradu na Vrbasu mogla je da uživa u sjajnim potezima mališana, koji su još jednom pokazali da u BiH ima dosta talentovane djece pred kojom je blistava budućnost.

Trofej u generaciji 2010. osvojila je Škola fudbala (ŠF) Romari iz Viteza, koja je u finalu savladala ŠF Montevideo iz Mrkonjić Grada s 3:2. Za najboljeg golmana turnira proglašen je Tibor Knežević (OFK Spartak 2013), najbolji strijelac bio je Dimitrije Gavrić (Montevideo), dok je najbolji igrač Dominik Alilović (Romari).

Kada je u pitanju generacija 2009, epitet najbolje ekipe ponio je domaćin Spartak 2013 (plavi), koji je u finalu s 2:1 bio bolji od ŠF Romari s 2:1. Najbolji igrač bio je Mateo Franić (Romari), najbolji golman Bojan Todić (Mladost), a najbolji strijelac Nikola Tešić (OFK Spartak 2013, plavi). U generaciji 2008. najbolji je bio Romari, koji je s 2:0 savladao Stars iz Gradiške. Epitete najboljih pojedinaca ponijeli su Teo Mišković (Romari) koji je bio najbolji golman, Luka Lukić (Zenit Bijeljina), koji je bio najbolji strijelac, dok je Danijel Dejanović (Stars) bio najbolji igrač. ŠF Crvena zvezda  Ačko osvojila je turnir u generaciji 2007. pošto je s 2:1 bila bolja od Romarija. Mladen Ubiparipović (Crvena zvezda  Ačko) bio je najbolji golman, Luka Knežević (Mladost  Farmaprom) najbolji strijelac,  a Dragan Lovrinović (Romari) najbolji igrač.

Više od 500 klinaca takmičilo se na turniru u Banjaluci, na kojem je odigrano 106 utakmica. Strijelci su bili veoma raspoloženi pa je postignuto ukupno 346 pogodaka. Najraspoloženija je bila generacija 2009, gdje je na 29 utakmica postignuto 105 golova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije