Fudbal

Krunić ima povjerenje Uprave

Krunić ima povjerenje Uprave
Foto: N.N. | Krunić ima povjerenje Uprave

Neočekivani remi s ekipom Mladosti iz Doboja kod Kakanja nije uzdrmao poziciju trenera FK Borac Branislava Krunića, tvrde čelnici kluba, dok u isto vrijeme banjalučka čaršija bruji o smjeni šefa struke, kao i potencijalnim nasljednicima.

Pet kola BHT Premijer lige BiH je iza nas, a Borac je za to vrijeme osvojio osam bodova i ima tri manje od lidera Željezničara. "Crveno-plavi" su ove sezone savladali dva tima iz Bijeljine, i to kod kuće Zvijezdu 09, a u gostima Radnik. Sezonu su otvorili remijem kod Željezničara, a osim podjele bodova s ekipom Mladosti jedini poraz su doživjeli kod Tuzla sitija.

Osam bodova nakon pet kola nije nimalo loš učinak s obzirom na to da su tri meča igrana u gostima, ali stiče se utisak da se od ove ekipe očekivalo više. Dovedena su zvučna pojačanja i u ovih pet kola može se reći da su samo defanzivac Marko Jovanović i golman Mladen Lučić u potpunosti opravdali angažman. Mnogo više od trenutnih partija se prije svega očekuje od napadača Srđana Vujaklije i veziste Marka Mirića, od koji se traže golovi i asistencije.

Kao po tradiciji prvi na udaru je trener. Još jednom se pokazuje da nije nimalo lako biti trener Borca. Kada je u pitanju Premijer liga, Banjalučani često mijenjaju trenere, a u posljednje dvije sezone koje su proveli u bh. eliti promijenili su čak njih 10. U sezonama 2015/2016. i 2017/2018. tim je vodilo po pet trenera i najduže je izdržao Borče Sredojević - 10 utakmica.

Pet utakmica ove sezone je bilo dovoljno da se počne pričati o smjeni Krunića, ali ako je suditi prema izjavama čelnika kluba njegova smjena nije predmet rasprave.

"Krunić je siguran na mjestu trenera i njegova smjena uopšte nije tema u klubu niti će biti. Priču o otkazu su plasirali naši lažni prijatelji. Ponavljam, Krunić je siguran na mjestu trenera Borca", rekao nam je Vico Zeljković, predsjednik Banjalučana.

Od kada se igra bh. elita samo jedan trenera je cijelu sezonu vodio Borac. Radi se o Nikoli Rakojeviću, kojem je to pošlo za rukom u sezoni 2003/2004. Dva trenera su bila blizu tog uspjeha -  to Vlado Jagodić i Slobodan Starčević. Jagodić je u šampionskoj sezoni 2010/2011. tim preuzeo nakon prvog kola i smjene Zorana Marića, dok je Starčević u sezoni 2012/2013. otišao kolo prije kraja.

Zanimljivo je da je tada Starčevića nasljedio Krunić, a sada bi situacija mogla da bude drugačija. Ukoliko Krunić dobije otkaz, najbliži njegovom poslu bi mogao da bude Starčević, a najveća i nedostižna želja mogao bi da bude Aleksandar Vuković, koji vodi Legiju iz Varšave.

Treneri Borca

Sezona 2015/2016.

  • Vlado Jagodić              6      1      3      2      4:6           6
  • Petar Kurćubić            7      2      0      5      5:11 6
  • Željko Vranješ             5      2      0      3      4:5           6
  • Aleksandar Janjić        2      0      1      1      0:3           1
  • Borče Sredojević 10    5      2      3      14:8 17

 

Sezona 2017/2018.

  • Željko Vranješ             6      3      1      2      6:4           10
  • Zoran Milinković       9      3      1      5      4:8           10
  • Igor Janković               8      1      4      3      4:10 7
  • Marko Maksimović    1      0      0      1      0:2           0
  • Darko Vojvodić           8      3      2      3      8:7           11

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije