Fudbal

Mihailo Ristić za "Nezavisne": Dete sam sa sela, fali mi taj mir

Mihailo Ristić za "Nezavisne": Dete sam sa sela, fali mi taj mir
Foto: N.N. | Mihailo Ristić za "Nezavisne": Dete sam sa sela, fali mi taj mir

Rusija i Češka nisu se pokazale kao prave destinacije za talentovanog fudbalera Mihaila Ristića, koji će sreću sada potražiti u Francuskoj, gdje je nedavno potpisao za Monpelje. U razgovoru za "Nezavisne" je istakao da se nada da će sada imati veću minutažu kako bi pokazao kvalitet koji ga je krasio u dresu Crvene zvezde.

Vezista koji je prošao Zvezdinu školu fudbala u inostranstvo se otisnuo u ljetnom prelaznom roku 2017. i ovo će mu biti već treći klub u pečalbi. Nedavno se pridružio novim saigračima koji se bore za izlazak na međunarodnu scenu, ali kao što i sam Ristić kaže, još mnogo posla ih očekuje.

"Moj prvi zadatak je da se što brže adaptiram na ligu i ovaj stil fudbala, nadam se da ću upisati što više minuta na terenu. Dobro stojimo na tabeli, imamo šansu da se izborimo za Evropu, ali biće jako teško. Mnogo je kvalitetnih timova sa istim ciljem kao naš", rekao je na početku razgovora Ristić.

Prve inostrane uloge u Krasnodaru i Sparti su pokazale neke dobre, ali i loše strane. U Krasnodaru je dobro počeo, ali je zatim uslijedila manja minutaža pa nije mogao da pokaže zašto ga je ruski tim platio Zvezdi skoro dva miliona evra. Pozajmica u Sparti se pokazala kao promašaj jer je za godinu dana u prvenstvu odigrao samo tri meča i na terenu je proveo samo 32 minuta.

"Nisam dobio pravu šansu da pokažem sve što znam. U Rusiji je počelo odlično, a opet u Sparti je bila potpuna katastrofa. Međutim, šta je tu je, sve to ostaje iza mene, fokus je na novim izazovima, na Monpeljeu. Verujem da ovde mogu da pokažem svoj kvalitet", kazao je Ristić.

Jasno je da vrijeme radi za njega.  Ima samo 23 godine, Francuska je nova prilika da pokaže zašto su ga mnogi smatrali jednim od najboljih igrača Zvezde. Ističe da nije mnogo opterećen time šta će se desiti u budućnosti, ali utisak je da žali što je sa 21 godinu napustio  "crveno-bijele".

"Ne gledam toliko u budućnost. Više sam fokusiran dan za danom da radim na sebi, a gde će to da me odvede, ko zna. Mislim da sam rano napustio Zvezdu, kao i mnogi moji vršnjaci. Mogli smo još da ostanemo, trebalo je, ali situacija je bila takva, klub je morao da nas proda", izjavio je Ristić.

Sudbina je htjela da manje od dva mjeseca nakon odlaska iz Srbije na međunarodnoj sceni njegov Krasnodar ukrsti koplja sa Zvezdom. Odigrao je 90 minuta meča u Rusiji koji je njegov tim u kvalifikacijama za Ligu Evrope dobio s 3:2, a ostaće zapisano da sudija nije priznao njegov pogodak bivšem klubu iako je bilo očigledno da je lopta prešla gol-liniju.

"Drago mi je što taj pogodak nije priznat. Sada kada je sve to prošlo, mogu iskreno to da kažem. Pogotovo posle svih ovih Zvezdinih uspeha, ko zna šta bi bilo da je taj gol priznat", rekao je Ristić, čiji tim je tada eliminisan nakon poraza od 1:2 u Beogradu.

Ristić je rođen u Bijeljini, ali zbog profesionalnih obaveza ne može često da posjeti rodnu grudu, iako bi volio da je mnogo češće sa porodicom i prijateljima.

"Uh, pa ne stignem da idem tako često. Idem tamo svega tri-četiri puta godišnje i, iskreno, fali mi. Ja sam dete sa sela, odrastao sam na selu, nekada mi fali taj mir. To je teško objasniti nekome ko nije odrastao tamo", zaključio je Mihailo Ristić.

Dupla kruna

Mihailo Ristić je sa Crvenom zvedom bio prvak Srbije i tamo je proveo nekoliko prelijepih godina. Sasvim je razumljivo da i dalje prati igre bivšeg tima i presrećan je zbog sjajnih igara "crveno-bijelih" kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni ove sezone.

"Momci žive snove svih nas, uspesi koje redaju su neverovatni, vratili su Zvezdu gde joj je i mesto. Verujem da će ove sezone biti dupla kruna, igramo najbolji fudbal u Srbiji", rekao je Ristić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije