Fudbal

Nastavlja se Liga šampiona: Šlageri u Madridu i Dortmundu

Nastavlja se Liga šampiona: Šlageri u Madridu  i Dortmundu
Foto: Arhiva | Nastavlja se Liga šampiona: Šlageri u Madridu i Dortmundu

Nakon više od dva mjeseca pauze nastavlja se fudbalska Liga šampiona, a već danas ćemo vidjeti dva šlagera, i to duele Atletiko Madrida i Liverpula, te Borusija Dortmunda i PSŽ-a. Nastavlja se borba za popularni "ušati pehar" i desetine miliona evra.

U 65. trci za evropsku titulu, a 28. otkako se igra po ligaškom sistemu, ostali su samo predstavnici pet najjačih šampionata  engleskog, španskog, njemačkog, italijanskog i francuskog.

Oba meča koja se igraju večeras od 21 čas mogu da ponesu epitet derbija. Liverpul dominira u Engleskoj, gdje nemaju niti jedan poraz i na putu su da prekinu višegodišnji post bez titule prvaka. Po kvalitetu su jedan od klubova koji je favorit za pehar Lige šampiona, a u osmini finala će na megdan tvrdom Atletiku, kojeg s klupe vodi odlični trener Dijego Simeone.

"Nećete od mene čuti da smo veliki favoriti, ali to je moj stil. Želimo da idemo do kraja, ne plašimo se nikoga", rekao je Jirgen Klop, menadžer "redsa".

Prvi meč se igra na stadionu "Vanda Metropolitano" u Madridu, gdje je u finalu prošle godine Liverpul pobijedio Totenhem.

Ništa manje pažnje ne privlači ni duel u Njemačkoj. Ovo će biti nova prilika da vidimo može li superbogati PSŽ konačno do krune prvaka Evrope. "Sveci" su 1995. ostvarili najbolji rezultat u istoriji kluba pošto su igrali polufinale elitnog takmičenja, a sada se nadaju da mogu bar korak dalje. Parižani su rangirani kao peti na listi favorita za trofej i vidjećemo da li mogu da iznenade i kladionice. Prvu prepreku u osmini finala će imati u Dortmundu, gdje navijači prave paklenu atmosferu.

Vrhunac Lige šampiona ove sezone biće 30. maja u Istanbulu, na olimpijskom stadionu "Ataturk", kada je na programu finale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije