Fudbal

Vujaklija i Odita u Borcu

Vujaklija i Odita u Borcu
Foto: N.N. | "Nezavisne": Vujaklija i Odita u Borcu

Fudbaleri Srđan Vujaklija i Obiora Odita trebalo bi da predvode napad FK Borac u BHT Premijer ligi BiH naredne sezone saznaju "Nezavisne".

Pripreme na Zlatiboru pokazale su ljudima u Borcu i treneru Branislavu Kruniću da u napadu najviše škripi i riješenje su pronašli u bivšim fudbalerima Crvene zvezde i Partizana. 

Vujaklija i Odita su dobro poznata imena na našim prostorima i Banjalučani će u njima sigurno dobiti pojačanja sa kojima mogu da napadnu vrh tabele.

Kako nam je rekao izvor sa Gradskog stadiona čelnici kluba su blizu da pronađu zajednički jezik sa obojicom napadača što znači da bi uskoro trebalo da budu potpisani ugovori.

Vujaklija je slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor sa Proleterom, a treba istaći da je u karijeri igrao u UAE-u, Južnoj Koreji i Kazahstanu.

U Srbiji je osim Crvene zvezde igrao za Borac Čačak, Hajduk Kulu, Banat, Spartak i Novi Sad. Njegov dolazak je više nego izvjestan i ugovor bi trebalo da potpiše u narednim danima.

S druge strane velika želja čelnika kluba je i Odita koji ima ugovor sa Mladosti iz Lučana. On je između ostalog bio strijelac u pobjedi protiv "crveno-plavih" na Zlatiboru.

I iza njega je zavidna inostrana karijera pošto je igrao u UAE-u, Belgiji, Kini i Kazahstanu, a najdublji trag je ostavio u Partizanu sa kojim je igrao i šesnestinu finala tadašnjeg Kupa UEFA kada su "crno-bijeli" eliminisani od CSKA iz Moskve. Ostaje da se vidi da li će dva kluba pronaći zajednički jezik, a kako saznajemo iskusni napadač ne bi imao ništa protiv da karijeru nastavi u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije