Fudbal

Prilika za igrače s malom minutažom

Prilika za igrače s malom minutažom
Foto: N.N. | Prilika za igrače s malom minutažom

Fudbaleri Borca obezbijedili su titulu prvaka RS i povratak u BHT Premijer ligu BiH, ali imaju da odrade još pet kola u Prvoj ligi RS. Prvi u nizu rivala biće Sloga Gornje Crnjelovo, koja je Banjalučanima bila jedini konkurent za šampionsku krunu.

Borac ima 18 bodova prednosti ispred Sloge, a ova dva rivala koplja će ukrstiti u suboto od 19.30 na Gradskom stadionu u Banjaluci. U dosadašnje tri ovosezonske utakmice Borac je ostvario dvije pobjede, dok je jedan meč završen bez pobjednika.

Miloš Žeravica, fudbaler Borca, istakao je da nije očekivao da će ekipa čak pet kola prije kraja i matematički izboriti povratak u Premijer ligu BiH.

"Vjerovali smo u uspjeh, kvalitetno radili i kao nagrada je došla potvrda plasmana u elitu čak pet kola prije kraja. Motivacije pred posljednje duele ima, ali najvažnije je da smo obezbijedili titulu i da će do kraja sezone priliku dobiti određeni broj igrača koji je dosad imao manje prilike da nastupi", rekao je vezista tima iz Platonove.

Parovi 6. kola: Liga za prvaka: subota od 17 časova: Željezničar Sport tim - Podrinje, Kozara - Rudar Prijedor. Od 19.30: Borac - Sloga Gornje Crnjelovo. Poredak: Borac 70, Sloga 52, Željezničar Sport tim 42, Rudar Prijedor 40, Kozara 39, Podrinje 32. Liga za opstanak: od 17: Sloboda - Modriča, Tekstilac - Slavija, Sutjeska - Drina. Poredak: Slavija 34, Drina 32, Tekstilac 32, Modriča 32, Sutjeska 26, Sloboda 18.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije