Fudbal

Salah i Džeko u bici za Kijev

Salah i Džeko u bici za Kijev
Foto: Ilustracija | Salah i Džeko u bici za Kijev

Fudbaleri Liverpula i Rome večeras će ukrstiti koplja u prvom meču polufinala Lige šampiona. Biće ovo sudar Mohameda Salaha i Edina Džeke, koji igraju u vrlo dobroj formi, i glavne su uzdanice svojih ekipa u borbi za finale.

Na kultnom "Enfildu" večeras ćemo gledati prvu epizodu ovog polufinalnog dvomeča. Glavna uloga kod domaćina svakako pripada Salahu, koji igra sezonu života.

Strijelac 31 gola u Premijer ligi upravo se iz Rima preselio ljetos u Liverpul i "eksplodirao" na Ostrvu. Egipćanin priznaje da će to biti emotivan trenutak za njega, iako je u Romi proveo samo dvije godine.

"Biće puno emocija, svaki dan pričam sa bivšim saigračima, baš sam razgovarao i sa Frančeskom Totijem. Neće mi biti lako, volim Romu, grad i oni mene... Znaju me, kako igram, ali želim trofej Lige šampiona sa Liverpulom", rekao je Salah, koji će za striktnog čuvara imati reprezentativca i kapitena Srbije Aleksandra Kolarova.

S druge strane, glavna opasnost po gol "redsa" biće reprezentativac BiH, koji je bio jedan od glavnih kotača u mašini iz Rima koja je u četvrtfinalu eliminisala Barselonu. Ne igra u sjajnoj formi kao prošle godine, ali sa 20 golova u svim takmičenjima dovoljno je velika opasnost za odbranu Liverpula, koja na trenutke zna da bude krhka.

"Želim Salahu da postiže golove i obori rekord Premijer lige, ali u polufinalu Lige šampiona može da odmori malo", kaže Džeko.

Duel dva tima biće tek četvrti u najjačem evropskom takmičenju, s tim da je Liverpul slavio u finalu za titulu prvaka Evrope 1984. nanijevši bolan udarac Romi i to na njenom "Olimpiku".

"Vučici" je to bilo jedino finale elitnog takmičenja i sigurno da ove sezone želi da se osveti i tako dođe do prilike da prvi put osvoji popularni "ušati pehar". Roma igra i protiv tradicije jer je izgubila svih šest eliminacionih rundi sa engleskim klubovima. Meč se igra sa početkom od 20.45. Revanš je 2. maja u Rimu, gdje bi trebalo da bude poznat putnik za finale 26. maja u Kijevu. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije