Fudbal

Sedloski: Odluka pala već nakon Kairata

Sedloski: Odluka pala već nakon Kairata
Foto: N.N. | Sedloski: Odluka pala već nakon Kairata

Iza nas je samo 90 minuta BHT Premijer lige BiH, a već je jedan trener podnio ostavku. Široki Brijeg je nakon poraza od Čelika na "Pecari" (0:1) napustio Goce Sedloski, koji na klupi bh. kluba nije ostao ni punu godinu dana.

Eliminacija od Kairata u kvalifikacijama za Ligu Evrope, kao i poraz od Čelika na startu prvenstva bili su dovoljni da Sedloski podnese ostavku u Širokom Brijegu. On je tim vodio na 37 utakmica u svim takmičenjima i prošle godine je bio blizu osvajanja trofeja, ali je Široki Brijeg poražen u finalu Kupa BiH od Sarajeva. Na kraju je imao skor od 17 pobjeda, 11 remija i devet poraza, od čega su ova tri vezana na startu nove sezone.

"Htio bih svima da zahvalim iz dubine srca za ovu prelijepu godinu koja je bila puna uzbuđenja, radosti, tuge, napornog rada i, što je najvažnije, ispunjenja svih zahtjeva koje je pred mene postavila Uprava kluba", počeo je Sedloski, koji se od bh. javnosti oprostio pismom:

"Zajedno smo ispunili cilj - izlazak u Evropu, bili finalisti Kupa i sada smo igrali dvomeč s Kairatom gdje nismo bili u podređenoj ulozi, nego smo pokazali mnogo na ove dvije utakmice."

Između ostalog je naglasio da poraz od Čelika nije bio presudan za njegov odlazak.

"Odlučio sam da napustim ovu poziciju u klubu nakon utakmice s Kairatom, ali za tri dana je počinjalo prvenstvo i nije bilo korektno prema klubu. Sada klub ima vremena da pronađe mog nasljednika. Najvjerovatnije ću napraviti pauzu od trenerskog posla i posvetiti se drugoj ulozi u fudbalu", kazao je on.

Iz kluba su istakli da će do kraja sedmice riješiti pitanje novog trenera, a ekipu će u narednom kolu protiv Slobode u Tuzli voditi Denis Ćorić.

S druge strane, Čelik je važnom pobjedom u gostima otvorio sezonu i strijelac jedinog gola bio je Ermin Huseinbašić.

"Svoj cilj smo ispunili, znali smo da će Široki nakon dugog putovanja biti u krizi od 70. do 90. minute. To smo i čekali i dočekali. Slavili smo pobjedu i idemo dalje", kazao je Almir Seferović, jedan od trenera u ekipi Čelika.

Čelik će u narednom kolu igrati protiv aktuelnog osvajača duple krune Sarajeva i iz kluba su istakli da žele pobjedu i protiv "bordo tima".

BHT Premijer liga BiH

1. Tuzla Siti      1     1     0     0     5:1 3

2. Mladost DK 1     1     0     0     3:1 3

3. Sloboda  1     1     0     0     2:1 3

4. Čelik 1     1     0     0     1:0 3

5. Sarajevo 1     1     0     0     1:0 3

6. Željezničar   1     0     1     0     0:0 1

7. Borac      1     0     1     0     0:0 1

8. Radnik   1     0     0     1     1:2 0

9. Zrinjski  1     0     0     1     0:1 0

10. Široki Brijeg     1     0     0     1     0:1 0

11. Velež    1     0     0     1     1:3 0

12. Zvijezda 09 1     0     0     1     1:5 0

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije