Fudbal

Slišković čeka i novu kaznu

Slišković čeka i novu kaznu
Foto: N.N. | Slišković čeka i novu kaznu

Blaž Slišković, šef stručnog štaba Zrinjskog, kažnjen je sa 500 KM i zabranom vršenja trenerske funkcije od jedne utakmice, odlučeno je na sjednici Disciplinske komisije Nogometnog saveza BiH, koja će mu vjerovatno u narednom periodu izreći i novu mjeru. Strateg "plemića" sankcionisan je zbog toga što je 7. marta, nakon meča Borca i Zrinjskog, okrivio čelnike N/FS BiH da su natjerali glavnog arbitra Vladimira Bjelicu da dozvoli odigravanje meča iako su uslovi, kako smatra, bili nemogući.

Disciplinska komisija od njega je zatražila očitovanje vezano za izjave nakon susreta 2. kola Lige za prvaka, igranog prošle subote između Zrinjskog i Željezničara (3:3), kada je zbog jedanaesterca dosuđenog gostima ponovo osuo paljbu po sudiji Bjelici, ali i čelnicima N/FS BiH. Navodno bi se Slišković zbog ponavljanja prekršaja mogao suočiti i sa zabranom vršenja funkcije trenera od tri mjeseca do dvije godine, a klub oduzimanjem od tri do čak 12 bodova.

"To se neće desiti. Mi smo zatražili očitovanje vezano za okolnosti na utakmici u Mostaru. Kad dobijemo sve dokumente donijećemo odluku o eventualnoj sankciji, ali oduzimanje bodova ili višemjesečne suspenzije neće biti, a pogotovo ne oduzimanje bodova. Nećemo donositi odluke kojima bi se kreirala tabela i uticalo na rezultate postignute na terenu", kazali su iz DK N/FS BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije