Fudbal

Stiglo pet pojačanja

Stiglo pet pojačanja
Stiglo pet pojačanja

Da Fudbalski klub Olimpik iz Sarajeva, novi premijeligaš, s velikim ambicijama ulazi u narednu sezonu, govori i podatak da je jučer ugovore s ovim timom potpisalo čak pet igrača.

Dvojica su povratnici Admir Makić i golman Irfan Rastoder, te trojica novajlija Mirko Marinković, Armin Lulić i Adis Hasečić. Ranije su vjeronost s "vukovima" potpisali Aleksandar Simčević, Bruno Prlić i Albin Pelak.

Tako se nastavlja ojačavanje redova novog premijeligaša koji u fudbalskoj eliti BiH ne želi irgati epizodnu ulogu. Husref Musemić, šef stručnog štaba Olimpika, nije krio zadovoljstvo što su stigla još petorica novih igrača, jer želi stvoriti resprektabilan tim za naše uslove.

"Fudbalski klub Olimpik sigurno neće stati na ovome. Pregovaramo sa još nekoliko igrača, od kojih su neki već usmeno pristali na ugovor. Stoga očekujemo da ćemo već naredne sedmice potpisati ugovore s nekolicinom igrača kako bismo kompletirali kadar za narednu sezonu. Mislim da ćemo nakon toga moći reći da smo spremni za izazove koje nosi Premijer liga BiH. Makić, Rastoder, Marinković, Lulić i Hasečić su mladi igrači željni dokazivanja i smatram da će se na njih moći ozbiljno računati", rekao je Musemić.

Zadovoljstvo što je stigao u ambiciozni sarajevski klub nije krio ni Mirko Marinković koji je u Olimpik stigao iz bijeljinskog Radnika. Ovaj vezni fudbaler prethodno je igrao za Rudar Ugljevik i crnogorsku Zetu.

"Musemić je odličan trener i siguran sam da ću s njim napredovati u karijeri. Iza mene je sjajna sezona u Radniku, ali sam svjestan da uvijek može bolje, što ću, nadam se, pokazati u Olimpiku. Prije nego što sam stigao u Olimpik čuo sam samo riječi hvale o klubu, kako igrački tako i organizaciono. Izuzetno mi je važna činjenica što se ambicije kluba podudaraju s mojima, a to je borba za sami vrh tabele i izlazak u Evropu", rekao je Marinković nakon potpisivanja ugovora.

Armin Lulić, rođen u Ljubljani, u Olimpik je stigao iz NK Livar, a još je igrao za Slovan i Olimpiju.

"Imao sam drugih ponuda, ali Olimpikova je bila najkonkretnija i mislim da sam napravio pravi potez dolaskom u Sarajevo", kratko je rekao Lulić.

Husref Musemić početak priprema zakazao je za 27. jun, kada će obaviti prozivku. Nakon kratkotrajnog boravka u Sarajevu ekipa će se 4. jula preseliti na Kupres, gdje će trenirati desetak dana. Potom od 17. do 27. jula slijedi odlazak u Borču pored Beograda, gdje će Olimpik odigrati nekoliko kontrolnih utakmica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije