Fudbal

Subotički Ronaldo akvizicija Borca

Subotički Ronaldo akvizicija Borca
Foto: N.N. | Subotički Ronaldo akvizicija Borca

Fudbalski klub Borac angažovao je već šesto pojačanje u ovom prelaznom roku i dvogodišnji ugovor sa klubom potpisao je Marko Mirić, koji dolazi nakon četiri godine provedene u belgijskom Lokerenu. Banjalučani su odigrali i prvi kontrolni meč pred novu sezonu i u Srebreniku su poraženi od Tuzla sitija 0:1.

Već sada je jasno da će tim iz Platonove ulice imati mnogo kvalitetniji igrački kadar nego prošle sezone kada su na dominantan način osvojili titulu prvaka RS i samim tim obezbijedili povratak u BHT Premijer ligu BiH. Svima u taboru "crveno-plavih" je jasno da u bh. eliti moraju da imaju mnogo kvalitetniji igrački kadar pa su dobro zasukali rukave i u ovom prelaznom roku i očekuje se dolazak još nekoliko kvalitetnih igrača.

Mirić, koji je poznat i pod nadimkom subotički Ronaldo, nekadašnji je reprezentativac Srbije, a između ostalog u karijeri je igrao i u Crvenoj zvezdi. Radi se o ofanzivnom fudbaleru koji je u Srbiji igrao i za Metelac, Spartak i Radnički 1923, a u karijeri je nosio i dresove Minska i Slaven Belupa. Za nacionalni tim odigrao je tri meča i nije se upisao u strijelce. Tridesetdvogodišnji fudbaler je posljednje četiri godine proveo u Lokerenu, gdje je na 111 utakmica u svim takmičenjima postigao 20 pogodaka i dodao 12 asistencija.

"Dolazak Mirića je još jedan korak dalje u ovom prelaznom roku. U pregovorima smo sa još četiri-pet provjerenih igrača koji će predstavljati top pojačanja i praviti razliku. Sve će biti poznato u narednih nekoliko dana", rekao je Vico Zeljković, predsjednik Borca.

Prije Mirića ugovore sa timom iz grada na Vrbasu su potpisali Ivan Crnov (Triglav), Mladen Lučić (Radnik), Dejan Bosančić (Željezničar sport tim), Bojan Marković (Željezničar sport tim) i Đudoni Gbakle (Zagreb).

Borac je u nedjelju krenuo na drugi dio priprema na Zlatibor, a na putu ka ovoj planinskoj ljepotici odigralo je i prvi kontrolni meč, i to u Srebreniku protiv Tuzla sitija. "Crveno-plavi" su doživjeli minimalan poraz, a strijelac jedinog gola bio je Said Huseinović u 55. minuti.

"Ovo nam je bila prva utakmica poslije sedam dana napornog rada. Zadovoljan sam fizičkim stanjem, ali je jasno da su nam teške noge. Nedostajalo je šuta i završnog pasa", rekao je Branislav Krunić, trener Borca, koji je u ovom meču pružio šansu svim igračima osim Almedinu Ziljkiću, Zoranu Milutinoviću i Nemanji Janičiću, koji su imali blagih problema sa povredama mišića.

Ekspedicija Borca će na Zlatiboru ostati do 7. jula i trebalo bi da odigra još pet kontrolnih mečeva. Prvi rival Borca u Srbiji će biti aktuelni prvak Crne Gore Sutjeska iz Nikšića (28. jun). Osim toga četa trenera Branislava Krunića će odmjeriti snage i sa Spartakom iz Subotice (23. jul), Napretkom iz Kruševca (3. jul), te Mladosti iz Lučana (6. jul) i na dan polaska će igrati protiv rumunske ekipe Brašov.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije