Fudbal

Varnice između FK Borac i atletičara oko Gradskog stadiona

Varnice između FK Borac i atletičara oko Gradskog stadiona
Foto: N.N. | "Varnice" između FK Borac i atletičara oko Gradskog stadiona

Atletičar Davor Vidović na društvenim mrežama se požalio da je sa kolegom Srđanom Samardžićem spriječen da trenira na Gradskom stadionu zbog treninga fudbalera Borca. Stigao je odgovor i iz FK Borac u kojem su istakli da su svi obavješteni i zamoljeni da u vrijeme treninga prvog tima ne izvode treninge na Gradskom stadionu.

"Ovo je demonstracija sile zaštitara i rukovodioca fudbalskog kluba Borac nad nama atletičarima, koji ništa ne smetamo fudbalerima jer trčimo na atletskoj stazi, a tjeraju nas kao da smo šugavi. Zaista sraman potez i omalovažavanje nas trkača. Zauvijek nam je zabranjen ulaz na Gradski stadion od strane predsjednika kluba (a stadion je namijenjen svim ljudim ovog grada), samo zato jer smo koristili atletsku stazu. Samo da napomenem da su istjerani prvaci BiH u raznim atletskim trkačkim disciplinama, od kojih su neki sa balkanskim medaljama. Sramota", napisao je Vidović na Facebook-u.

Na ovo su saopštenjem reagovali iz bh. premijerligaša u kojem su istakli da su svi atletičari, uključujući i one AK Maraton iz Brčkog obavješteni i zamoljeni da u vrijeme treninga prvog tima ne izvode treninge na Gradskom stadionu.

"Svi atletičari stadion mogu koristiti za treninge u bilo kojem terminu osim u terminu treninga prvog tima. Atletski klubovi Banjaluke stadion za treninge koriste besplatno, bez naknade i zakupnine, kao i kancelarije i prostorije kluba. Sve troškove održavanja, renoviranja kao i troškove struje i vode te ostalih komunalija u potpunosti snosi FK Borac kojem je Gradski stadion dodjeljen na korištenje od Grada Banjaluka", piše u saopštenju u kojem se dodaje:

"Borac se domaćinski odnosi prema svim korisnicima stadiona, prvenstveno atletskim klubovima. Kako bi svi sportisti imali priliku stadion koristiti za postizanje dobrih rezultata, još jednom vas molimo da poštujete raspored treninga prvog tima FK Borac, te u skladu s njim zakažete svoje treninge."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije