Fudbal

Velež čeka novčana kazna i suspenzija stadiona

Velež čeka novčana kazna i suspenzija stadiona
Foto: N.N. | Velež čeka novčana kazna i suspenzija stadiona

Fudbalski klub Velež suočiće se visokom novčanom kaznom, koja bi mogla iznositi preko 20.000 KM, te suspenzijom stadiona od najmanje tri utakmice igranja pred praznim tribinama, potvrđeno je jutros za "Nezavisne" iz Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Utakmica 10. kola fudbalske M:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine između Veleža i Borac prekinuta je u utorak naveče u 81. minuti nakon ulaska domaćih navijača na teren, pri rezulatu 2:0 u korist gostiju iz Banjaluke.

Nezadovoljni suđenjem domaći navijači pokušali su se obračunati sa sudijama ne meču predvođenim glavnim arbitrom Sabrijom Topalovićem, koji nakon što su izbjegli linč na samom stadionu u Mostaru, novi napad su doživjeli prilikom povratka kući.  

Njihov automobil je zaustavljen u tunelu Lendava, na magistralnom putu M-17, u blizini Jablanice.

''Četiri osobe s Golfom V sive boje presreli su putničko vozilo Mercedes gdje su se nalazili službenici Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH'', rekao je za Bljesak.info Ljudevit Marić glasnogovornik MUP-a HNŽ-a.

Napad se dogodio u utorak navečer, oko 23:45 sati na magistralnoj cesti M-17 u tunelu Lendava u kojem su se nalazili A. Š. (1982.), S.T. (1983.) i A.A. (1971.).

''Na vozilu su izazvali veću materijalnu štetu, ubacili su baklju unutar vozila i vozilo je izgorjelo. Jedna osoba iz Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH je zadobila tjelesne ozljede, hospitalizirana je u Domu zdravlja Jablanica'', kazao je Marić.

Disciplinska komisija Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH zakazaće hitnu sjednicu, koja bi mogla biti održana već do kraja dana.

"Uslijediće oštre kazne. Kako za klub tako i za pojedince. Moramo pregledati čitav materijal, vidjeti je li neko od predstavnika Borca napadnut na samom stadionu. Ovo su stvari koje se neće tolerisati i moraju se sasjeći u samom korijenu. Bezbjednost svih aktera na jednom sportskom događaju je na prvom mjestu", rečeno je za "Nezavisne" iz Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH.

Povezana vijest: Huligani presreli i zapalili automobil sudije meča Velež - Borac

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije