Fudbal

Veterani Zvezde i Minerala zaigrali povodom 100 godina postojanja ZTC Banja Vrućica

Veterani Zvezde i Minerala zaigrali povodom 100 godina postojanja ZTC Banja Vrućica
Foto: Jelena Đurđević | Veterani Zvezde i Minerala zaigrali povodom 100 godina postojanja ZTC Banja Vrućica

Zdravstveno turistički centar Banja Vrućica povodom obilježavanja 100 godina postojanja organizovala je niz događaja, a jedan od onih koji promoviše zdrav život jeste fudbalska utakmica veterana domaćeg Minerala i beogradske Crvene zvezde.

Mladi i nešto stariji ljubitelji fudbala došli su da vide legende Zvezde Stanislava Karasija i Miloša Šestića, ali i neke druge asove koji su pokazali da i dalje umiju s loptom. Zvezda je slavila sa 7:1 na stadionu ZTC Banja Vrućica, ali rezultat je bio u drugom planu, najvažniji su bili promocija zdravog života i druženje, kako vetarana, tako i nekadašnjih asova sa mališanima koji su iskoristili priliku da razgovaraju sa igračima o kojima su slušali od očeva i djedova i da se fotografišu sa njima.

"Povodom velkog jubileja, 100 godina postojanja Banje Vrućice, odlučili smo da organizujemo utakmicu u cilju promocije zdravog života, rekreacije i sporta  jer je to jedna od naših misija postojanja. A kada već to radimo, željeli smo da pozovemo najbolji fudbalski tim sa naših prostora Crvenu zvezdu i veoma smo počastvovani što su se njeni veterani odazvali pozivu i što su došle legende kao što su Stanislav Karasi, Miloš Šestić, Jovica Nikolić i Zdravko Borovnica...", rekao je Aleksandar Radošević, izvršni direktor za operacije i marketing u ZTC Banja Vrućica.

Dragan Bogdanić, direktor ZTC Banja Vrućica, uručio je plaketu Zvezdi, a zatim je početni udarac na utakmici izveo trinaestogodišnji Dario Čović, koji je trenirao u Mineralu, a koji se sada nalazi u procesu rehabilitacije nakon teške saobraćane nesreće koju je doživio krajem 2018. Uvertira veternaima bio je duel mlađih kategorija Minerala. Mališani nisu krili zadovoljstvo što su dio ovog događaja, kao ni legendarni Karasi.

"Nismo došli da bismo se takmičili već da ulepšamo jedan dan kluba, kraja, grada, mladih dečaka koji igraju fudbal. Nemamo takmičarski duh, mi propagiramo Zvezdu onako kako treba, a to je da što više publike i navijača privolimo", rekao je Karasi i poručio mladima:

"Poručio bih im da se ugleadju na nas matore, da vide kako se voli fudbal, da vide da moraš da voliš fudbal da bi mogao da napreduješ i da budeš neko i nešto."

Slađan Čović, predsjednik Minerala, koji se takmiči u područnoj ligi Doboj, istakao je da mu je čast što je u Banju Vrućicu došao svjetski i evropski prvak Crvena zvezda.

"To se ne bi desilo da nije pomoći ZTC Banja Vrućica, koji je naš generalni sponzor. Omladinci možda ne pamte imena igrača koji su nastupili na ovoj utakmici, ali svako će im asovi Zvezde biti podstrek da dalji uspjeh", rekao je Čović podsjećajući da je omladinac Sportinga i Minerala Aleksandar Kahvić nedavno potpisao ugovor sa Zvezdom.

Kao što smo rekli, ovo je jedan u nizu događaja povodom jubileja. Početkom septembra će biti promocija monografije kojom će biti predstavljeno 100 godina postojanja Banje Vrućice, a za 11. septembar je zakazana velika svečana akademija.

Pohvale domaćinu

Stanislav Karasi je bio oduševljen viđenim u Banji Vrućici, imao je samo riječi hvale za ZTC i za FK Mineral.

"Impresioniran sam onim što sam video. Bio sam ovde 2004. na promociji knjege o Miljanu Miljaniću, tada sam bio trener banjalučkog Borca i došao sam pre svega da vidim svog učitelja, da odam poštu i njemu. Moram da kažem, da je sve što radite i što ste uradili nestvarno za jednu malu sredinu", rekao je Karasi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije