Fudbal

Vico Zeljković se povlači iz Borca: Ostavljam klub na zdravim nogama

Vico Zeljković se povlači iz Borca: Ostavljam klub na zdravim nogama
Foto: N.N. | Vico Zeljković se povlači iz FK Borac: Ostavljam klub na zdravim nogama

Drago mi je što nasljedniku mogu da ostavim stabilan klub koji u narednim godinama može i mora samo da ide naprijed, rekao je Vico Zeljković, koji će se na sutrašnjoj izbornoj sjednici Skupštine FK Borac povući s mjesta predsjednika, a na njegovo mjesto će po svemu sudeći doći bivši fudbaler ovog kluba Stojan Malbašić.

Fudbalski klub Borac će danas dobiti novog predsjednika Upravnog odbora umjesto Zeljkovića, koji je na čelo kluba došao 19. juna 2018. godine. On je u ovom trenutku predsjednik FS RS, a uskoro bi trebalo da dođe i na čelo N/FS BiH. Malbašić je zasad jedini kandidat za poziciju predsjednika kluba iz Platonove ulice.

"Uspjeli smo vratiti Borac na mjesto koje mu pripada u bh. fudbalu i za to vrijeme smo riješili dosta finansijskih problema. Fudbal je takav sport da se bez dugova ne može, ali je bitno da ne remete tekuću likvidnost", izjavio je Zeljković i zatim nastavio:

"Napravili smo istorijski posao s klubom koji je sada na zdravim nogama. Istina, bilo je dosta turbulencija, ali smo sve izdržali. Sada imamo i korektan tim i napravljena je dobra baza za nadograđivanje. Naravno, treba ići korak po korak. Drago mi je što nasljedniku mogu da ostavim stabilan klub".

Borac već godinama čeka na trofeje na bh. sceni... U tom periodu je dosta vremena kuburio i sa samim statusom u bh. eliti, pa je često i ispadao iz M:tel Premijer lige BiH. Trofeji su i ove godine želja na Gradskom stadionu, ali odlazeći predsjednik ističe da ne treba praviti pritisak na ekipu.

"Trofeji su naravno želja svih kojima je stalo do kluba, ali kao što sam rekao - treba ići korak po korak. Izlazak u Evropu je bio cilj ove godine, to smo ostvarili i kvalifikacije za Ligu Evrope ćemo igrati bez pritiska. Izlazak u Evropu treba ponovo da bude cilj kluba i ove sezone, a vremenom treba dizati ljestvicu. Klub mora da nastavi ovim putem. Dolazak generalnog sponzora donio je dodatnu stabilnost. Mislim da smo uradili veliki posao", jasan je Zeljković.

Za kraj je istakao da će kao predsjednik FS RS i, kako stvari stoje, prvi čovjek N/FS BiH uvijek biti na raspolaganju ne samo Borcu, nego i ostalim klubovima, te će se truditi da svima pomogne koliko to bude u njegovoj moći, a za kraj je najavio i mogući povratak među "crveno-plave".

"Iz Banjaluke sam, Borac je moj klub. Biću mu na raspolaganju koliko to bude moguće. Jednog dana, za 10-15 godina, ukoliko to bude moguće volio bih da se vratim u Borac", zaključio je Zeljković, koji će danas dobiti nasljednika na mjestu predsjednika Borca.

Raskid ugovora s Kukrikom

Golman Mladen Kukrika više nije član FK Borac jer su čelnici kluba odlučili da raskinu saradnju s njim. Kako saznajemo, u pitanju je kršenje klupske discipline, preko čega čelnici "crveno-plavih" nisu željeli olako da pređu. Dvadesetdevetogodišnji golman je do sada u karijeri u BiH igrao za Leotar, Željezničar sport tim i Metalege, a igrao je i u Albaniji, Kanadi i Švedskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije