Fudbal

Vladan Danilović: Pobjeda je jedina opcija

Vladan Danilović: Pobjeda je jedina opcija
Foto: N.N. | Vladan Danilović: Pobjeda je jedina opcija

Sve osim pobjede protiv Zvijezde 09 za nas bi bio neuspjeh, rekao je Vladan Danilović, jedan od najmlađih prvotimaca FK Borac, koji se nakon godinu dana vratio u BHT Premijer ligu BiH.

Borac je prošlu sezonu igrao u Prvoj ligi RS, ali je izborio ekspresan povratak u bh. elitu, što je, čini se, ponovo trgnulo iz letargije sve fudbalske zaljubljenike u gradu na Vrbasu. Prošle sezone je viđena dominacija u Prvoj ligi RS, a ovog ljeta je tim nadograđen s nekoliko vrlo kvalitetnih pojačanja i svima kojima je Borac u srcu ponovo je osmijeh na licu. Tiho se spominje eventualni plasman u vrh tabele, pa možda i izlazak na međunarodnu scenu, a da bi se to ostvarilo Banjalučani moraju da nižu pobjede. Sezonu su otvorili remijem u gostima kod Željezničara, a taj bod mogu i moraju da potvrde na domaćem terenu, istakao je Danilović.

"Napravili smo dobru uvertiru osvojenim bodom u Sarajevu, a sada to moramo da potvrdimo. Sve ovo je sigurno razlog više da na tribinama bude veliki broj navijača. Mislim da smo to zaslužili nakon svega što smo prošli i pokazali prošle sezone. Treba nam podrška navijača i s njima je lakše praviti dobre rezultate. Pobjeda u ovom meču je jedina opcija i Zvijezda 09 je sigurno protivnik po mjeri", izjavio je vezista Borca.

U odnosu na prošlu sezonu došlo je do promjena u igračkom kadru, a tim je preuzeo i novi trener. Umjesto Darka Vojvodića, imenovan je Branislav Krunić.

"Dosta smo napredovali u prethodnom periodu. Pojačali smo se dobro, a i pripreme smo odradili veoma kvalitetno. Mislim da nikad bolje nismo radili", jasan je Danilović.

Dvocifren broj igrača je došao u Borac ovog ljeta. Danilović je istakao da su to sve odlična pojačanja za Banjalučane, te da su se bez velikih problema svi odlično uklopili.

"Atmosfera u ekipi i klubu je nikad bolja. Svi se družimo kako na treningu, tako i van terena. Ukoliko ovu atmosferu prenesemo na utakmice, siguran sam da neće biti nikakvih problema ove sezone", rekao je on.

Na dan utakmice će proslaviti 20. rođendan, a iako je veoma mlad, iza sebe ima već pozamašan broj utakmica kako u bh. eliti, tako i u Prvoj ligi RS. Skoro svaki prelazni rok od njegovog dolaska pričalo se o odlasku. Ovog ljeta je jedina razlika bila u tome što medijski to sve nije bilo mnogo eksponirano.

"Pokušali smo sve da sakrijemo. Imao sam dvije-tri ponude, najkonkretnija je bila iz Hrvatske, ali nisam želio da napustim Borac u ovom trenutku kada je sve savršeno. Želim da pokušam sa Borcem da osvojim trofej, a za transfer ima vremena", zaključio je Vladan Danilović.

Utakmica protiv Zvijezde 09 igra se na Gradskom stadionu u subotu od 20.30, u okviru 2. kola BHT Premijer lige BiH.

Žene i djeca besplatno na Borac

FK Borac pozvao je sve navijače i simpatizere "crveno-plavih" da dođu u subotu na Gradski stadion i bodre banjački klub.

"Navijajmo za Borčevu prednost i pobjedu na domaćem terenu u okviru Premijer lige BiH. Borac te zove, podrži ga!", naveo je klub iz Platonove i saopštio da se ulaznice mogu kupiti na Trgu Krajine i biletarnici Gradskog stadiona. Žene i djeca do 12 godina (uz dokument) imaju besplatan ulaz, ulaznice za zapadnu tribinu koštaju pet KM, za "istok" tri, "sjever" je dvije, a VIP ulaznica košta 20 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije