Fudbal

Vlasnik AEK-a: Nagrada milion, kazna 300.000 €

Vlasnik AEK-a: Nagrada milion, kazna 300.000 €
Foto: N.N. | Vlasnik AEK-a: Nagrada milion, kazna 300.000 €

Fudbalski reprezentativac BiH Ognjen Vranješ i društvo u AEK-u podijeliće milion evra ukoliko eliminišu Dinamo iz Kijeva u šesnaestini finala Lige Evrope naredne godine. Ali, ukoliko budu eliminisani, biće kažnjeni sa 300.000 evra.

Dimitris Melisanidis, vlasnik grčkog tima, pronašao je savršen način da motiviše igrače uoči nastavka sezone na međunarodnoj sceni. Novac je uvijek znao da pokrene ljude pa superbogati Melianidis smatra da će tako biti i u ovom slučaju. Milion evra će da podijele fudbaleri tima iz Atine ako izbore plasman u osminu finala Evropske lige preko trofejnog tima iz Kijeva.

Kako dođe nagrada za dobre rezultate, tako dođe i kazna za loše. Ukoliko budu eliminisati od Ukrajinaca, igrači će morati da vrate 300.000 evra koje su dobili kao nagradu za plasman u nokaut fazu drugog po ranga klupskog UEFA takmičenja.

Mediji u Grčkoj prenose da su fudbaleri AEK-a ovaj prijedlog vlasnika kluba rado prihvatili i sada ostaje da čekamo februar naredne godine kada će se odigrati pomenuti dvomeč. AEK je inače jedna od četiri ekipe koje su grupnu fazu završile bez poraza. Osim  timu iz  Atine, to je pošlo za rukom Atalanti, Salcburgu i Zenitu. Pomenute tri ekipe su bile prve u grupama, dok je AEK završio iza Milana jer je imao jednu pobjedu i čak pet neriješenih rezultata. Osim Milana i AEK-a u grupi su bili Rijeka i  Austrija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije