Fudbal

Vojvodić: Bruka i sramota

Vojvodić: Bruka i sramota
Foto: N.N. | Vojvodić: Bruka i sramota

Ovo je bruka i sramota i neko će morati da odgovara zbog ovoga, vidjećemo da li igrači ili ja, rekao je Darko Vojvodić, trener FK Borac, odmah nakon eliminacije u četvrtfinalu Kupa Republike Srpske od drugoligaša Ljubića iz Prnjavora (1:2).

Vojvodić je bio više nego razočaran rezultatom njegovih pulena u Prnjavoru, posebno jer je u nekoliko navrata isticao da želi da podigne trofej u ovom takmičenju. Za meč sa Ljubićem je promiješao karte, ali bez obzira u kom sastavu, Banjalučani su bili veliki favoriti u ovom duelu. Na žalost svih koji vole crveno-plave boje, to nisu pokazali na terenu.

Da će Borac teško do polufinala bilo je jasno već nakon prvog poluvremena, koje je Ljubić dobio sa 2:0 golovima Danka Segića, dok je jedini pogodak za Borac postigao Siniša Dujaković u samom finišu meča u Prnjavoru.

"Ovo što smo priredili grbu Borca i navijačima je velika sramota. Odmah po povratku u Banjaluku ekipu očekuje trening. Mogu da kažem da će pojedinci dobro zapamtiti ovu utakmicu", rekao je Vojvodić vruće glave, te još jednom istakao da će neko morati da odgovara:

"Kažem još jednom: odgovaraće igrači ili ja. Mnogo toga dobrog smo napravili u prethodnom periodu. Ostavka? To se nikad ne zna".

Banjalučani su jedini favorit u mečevima četvrtfinala koji nije uspio da se plasira među četiri najbolja tima u Kupu RS. Juče su do polufinala došli fudbaleri Radnika, koji ujedno i brane trofej.

 Tim iz Bijeljine, koji je osvajao ovo takmičenje u prethodne dvije godine, do pobjede je došao teže od očekivanog u gostima kod Glasinca 2011 sa 1:0. Tako je član BHT Premijer lige BiH  nastavio put ka šestom trofeju u ovom takmičenju. U posljednjih pet godina slavili su čak četiri puta, dok su prvi trofej u Kupu RS osvojili 2010. godine, kada su u finalu savladali Kozaru iz Gradiške.

Najprijatnije iznenađenje ovog takmičenja je Skugrić 1964, koji ipak nije uspio da se plasira u polufinale jer su na svom terenu poraženi od Jedinstva iz Žeravice. Prije toga su iznenađujuće eliminisali Borac iz Kozarske Dubice i Podrinje iz Janje, ali Jedinstvo nisu mogli da preskoče. Tim iz Žeravice je na kraju slavio sa sigurnih 3:0.

Rezultati četvrtfinala: Ljubić - Borac 2:1, Glasinac 2011 - Radnik 0:1, Skugrić 1964 - Jedinstvo 0:3. Danas: Leotar - Krupa 1:2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije