Fudbal

Zimski prelazni rok donosi transfere nekoliko reprezentativaca BiH

Zimski prelazni rok donosi transfere nekoliko reprezentativaca BiH
Foto: N.N. | Zimski prelazni rok donosi transfere nekoliko reprezentativaca BiH

​Zimski prelazni rok donio je već nekoliko zanimljivih transfera, a kako stvari stoje sredinu bi u narednom periodu moglo da promijeni i nekoliko reprezentativaca BiH. Među njima su Ervin Zukanović, Bojan Nastić i Edin Višća.

Zukanović je prava ptica selica i sa 31 godinom može da se pohvali da je igrao u 14 klubova. Trenutno je član Đenove i moglo bi se desiti da već ove zime napusti klub u koji je došao u julu 2017. prvo na pozajmicu, a u julu prošle godine je ovaj italijanski tim otkupio njegov ugovor. Zukanović se ove sezone nije naigrao, i u 19 kola Serije A nastupio je u samo osam mečeva i od 720 minuta u tim mečevima na terenu je proveo 462. Jasno je da je vrijeme da reprezentativac BiH promijeni klub kako bi i dalje nosio dres "zmajeva". Italijanski mediji su pisali da ga žele Frozinjone, Udineze, Trabzon, a prema posljednjim informacijama defanzivac bi mogao u Bolonju, koju sa klupe vodi legendarni napadač Filipo Inzagi. Bolonja će se do kraja sezone boriti za opstanak u Seriji A i samo četiri kluba su primila više golova od njih. Inzagi upravo u Zukanoviću vidi rješenje za mnoge probleme. Đenova ga je platila Romi 1,5 miliona evra prije samo šest mjeseci pa ostaje da vidimo koliko će Bolonja morati da plati za njegove usluge. Zukanović je u Italiji već nosio dresove pet klubova, i to Kjeva, Sampdorije, Rome, Atalante i sada Đenove.

Još jedan defanzivac "zmajeva" bi mogao da promijeni sredinu ove zime. Radi se o Nastiću, koji je prema belgijskim medijima višak u Genku. Nastić je više od dvije godine član Genka i čini se da je došlo vrijeme da fudbaler nastavi karijeru na drugom mjestu. Genk je navodno pikirao dva pojačanja na poziciji lijevog beka na kojoj igra i član "zmajeva", a na osnovu toga je jasno da Nastić može da ide. Navodno već ima nekoliko ponuda i to AZ Alkmara, Jang Bojsa, te nekoliko klubova iz Turske i Njemačke. Navodno je holandski tim najbliži tome da ga dovede u svoje redove.

Možda i najzvučnije ime među onima koji bi mogli da promijene klub je Višća, kojeg želi Fenerbahče. Njegov aktuelni klub Bašakšehir je postavio cijenu za reprezentativca BiH i ona iznosi 15 miliona evra. Reprezentativac BiH je ove sezone na 20 utakmica u svim takmičenjima postigao sedam golova i ima isto toliko asistencija. Od 2011. je član Bašakšehira i čini se da je zreo da napusti klub, ali ne i grad, jer bi u slučaju prelaska u Fenerbahče ostao u Istanbulu.

Ove zime bi trebalo da bude poznata i sudbina Ajdina Hasića. Spominjalo se da ga žele Juventus, Barselona, Real Madrid, Borusija Dortmund, a on bi mogao da završi u Bešiktašu. Turski klub će ga dobiti besplatno jer se mladi fudbaler na kontroverzan način razišao sa Dinamom iz Zagreba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije