Fudbal

Žrijeb parova četvrtfinala LŠ: Pjanić bi na megdan Džeki

Žrijeb parova četvrtfinala LŠ: Pjanić bi na megdan Džeki
Foto: N.N. | Žrijeb parova četvrtfinala LŠ: Pjanić bi na megdan Džeki

Barselona i Bajern posljednji su četvrtfinalisti Lige šampiona, a današnji žrijeb sigurno će nam donijeti šlager do šlagera jer su među osam najboljih još Real Madrid, Mančester Siti, Liverpul, Juventus, Roma i Sevilja. Član "stare dame" i reprezentativac BiH Miralem Pjanić se nada da će njegov tim ići na Romu.

Barselona je do osam najboljih došla preko Čelsija, kojeg su, nakon 1:1 u Londonu, kod kuće savladali s 3:0. Bajern je eliminisao Bešiktaš i to ukupnim rezultatom 8:1 (5:0, 3:1). Danas će žrijeb u Nionu da "skroji" parove četvrtfinala gdje će BiH imati dva predstavnika u vidu Edina Džeke u Romi i Pjanića u Juventusu.

"Mnogi hoće da zaobiđu Juventus, posebno kada se vidi šta smo radili posljednjih godina. Roma naredni rival? Zašto da ne? Čestitam joj na dobrim rezultatima, jedva čekamo žrijeb. Želimo da idemo do kraja, djeluje da smo blizu, ali je i dalje put dug", rekao je Pjanić za "Premijum sport".

Utakmice osmine finala obilježio je i Lionel Mesi, zvijezda Barselone, koji je u revanšu sa Čelsije postigao dva pogotka i došao je do brojke od 100 pogodaka u Ligi šampiona. Argentinac je postao tek drugi igrač sa sto i više golova u elitnom klupskom takmičenju. Prije njega je to  pošlo za rukom Kristijanu Ronaldu, koji je trenutno na koti 117.

"Srećan sam što sam postigao 100. gol u tako moćnom takmičenju, ali je najvažnije da smo prošli dalje protiv teškog rivala. Bitno je bilo da ih na vrijeme 'otvorimo' i zadovoljan sam što se to desilo. Ipak, tek kada smo pogodili treći gol, bilo je gotovo", izjavio je Mesi za sajt UEFA.

Menadžer Čelsija Antonio Konte smatra da konačan rezultat meča u Barseloni nije najpošteniji te da njegov tim nema za čim da žali.

"Ako ste gledali utakmicu, mogli ste da vidite da konačan rezultat nije fer. Nismo zaslužili 0:3. Nismo imali ni sreće. Stvorili smo mnogo šansi, ali ih nismo iskoristili", rekao je Konte i dodao da je najbolji akter meča bio Mesi, za kojeg njegovi igrači nisu imali lijeka:

"On je napravio razliku na terenu. Pričamo o najboljem fudbaleru na svijetu. Postiže 60 golova svake sezone, on je super vrhunski igrač. Tip igrača koji se rađa jednom u 50 godina."

Barselona ima još da preskoči tri stepenice ukoliko želi da osvoji titulu prvaka Evrope, a ovo bi mogla da bude posljednja evropska priča za Andresa Inijestu, koji razmišlja o tome da ide u Kinu. Za njega se interesuje Tjanđin Kvanžana.

"Do 30. aprila ću odlučiti da li idem u Kinu ili ostajem u Barseloni. Procijeniću šta je najbolje za mene i klub. Prvo ću razgovarati sa rukovodstvom kluba, ali šta god da odlučim, gledaću da to bude najpravičnije i za mene i za njih", izjavio je Inijesta, koji je prošao skoro cijelu omladinsku školu Katalonaca, za čiji prvi tim je debitovao još 2002. godine.

  • 29 trofeja sa Barselonom je osvojio Andres Inijesta, koji razmišlja o odlasku u Kinu
  • 100 golova u Ligi šampiona postigao je Mesi i ispred njega je samo Ronaldo sa 117

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije