Fudbal

Zvezda i Dinamo napadaju plej-of za LŠ: Crveno-bijeli moraju da napadnu

Zvezda i Dinamo napadaju plej-of za LŠ: Crveno-bijeli moraju da napadnu
Foto: FK Crvena zvezda | Zvezda i Dinamo napadaju plej-of za LŠ: Crveno-bijeli moraju da napadnu

Fudbaleri Crvene zvezde i Dinama večeras će igrati revanš meč 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Prvak Srbije ima teži zadatak od "modrih", a za prolaz u plej-of moraće da pobijede u Trnavi ili najmanje remiziraju rezultatom 2:2 ili više.

Pohod Zvezde na grupnu fazu elitnog takmičenja nastavlja se večeras, od 20.30, u Slovačkoj protiv Spartaka. Prvi meč u Beogradu završen je bez pobjednika 1:1 i "crveno-bijeli" nemaju mnogo izbora nego će morati da napadnu domaću ekipu.

"U fudbalu je najbitnije da se šutira na gol, meni je to uvek na pameti dok sam na terenu. Kad god imam loptu, nebitno da li sam daleko od gola ili blizu, uvek oprobam šut, jer drugačije se gol ni ne može postići", rekao je Milan Pavkov, napadač Zvezde, koji je zatim dodao:

"Uvek je najbitnija ekipa, mnogo je važno da u svakom trenutku budemo sigurni u sebe, posebno sada pred evropski meč. Jako sam zadovoljan i pun samopouzdanja pred revanš u Trnavi."

Zvezda igra za plasman u plej-of, što će biti posljednja prepreka prvaku Srbije do grupne faze Lige šampiona, što bi bio veliki uspjeh. Ukoliko preskoči Spartak, rival Zvezde bi trebalo da bude Salcburg, koji na revanš meč sa Škendijom nosi prednost od 3:0 iz Austrije. U slučaju eliminacije od Slovaka, Zvezda će nastaviti borbu za plasman u grupnu fazu Lige Evrope i rival bi im bio bolji iz duela Olimpije i Helsinkija. U prvom duelu bilo je 3:0 za tim iz Ljubljane.

Dok je Zvezda daleko od riješenog plasmana u plej-of, fudbaleri Dinama bi pred svojim navijačima trebalo rutinski da odrade posao protiv Astane. Prvak Hrvatske slavio je u Kazahstanu 2:0 i na taj način pokazali su zašto su jedan od redovnih učesnika grupne faze nekog od UEFA takmičenja. Ukoliko ne bude iznenađenja u Zagrebu, Dinamo bi trebalo na kraju da izađe na megdan prvaku Švajcarske Jang Bojsu. To će sigurno biti najteži ispit za Dinamo na međunarodnoj sceni ove sezone s obzirom na to da je Jang Bojs dobro počeo i u domaćem prvenstvu, gdje brani titulu.

Revanš mečevi: Dinamo K. - Slavija Prag (18.30 časova), prvi meč 1:1, BATE Borisov - Karabag (19). 1:0, Spartak M - PAOK, 2:3 (19.30), AEK - Seltik (20), 1:1, Dinamo Z. - Astana (20), 2:0, Fenerbahče - Benfika (20), 0:1, MOL Vidi - Malmo (20), 1:1, Škendija - Salcburg (20.15), 0:3, Ajaks - Standard (20.30), 2:2, Trnava - Crvena zvezda (20.30), 1:1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije