Fudbal

Zvezda traži iskupljenje i bodove za šansu za evropsko proljeće

Zvezda traži iskupljenje i bodove za šansu za evropsko proljeće
Foto: Tanjug/AP | Zvezda traži iskupljenje i bodove za šansu za evropsko proljeće

Iskupljenje i bod(ove) koji ih drže u igri za evropsko proljeće fudbaleri Crvene zvezde tražiće večeras (21 čas) u utakmici 4. kola grupne faze Lige šampiona s Totenhemom na stadionu "Rajko Mitić".

Prije dvije nedjelje engleski tim bio je nemilosrdan i slavio je 5:0, ali sada nas čeka drugačija utakmica, jer prvak Srbije nije isti tim kod kuće i na strani. To je najbolje na svojoj koži osjetio Liverpul prošle godine, kada je u Beogradu poražen 2:0. Sličan razvoj situacije i sada priželjkuju u taboru Beograđana, jer bi ih pobjeda ostavila u igri čak i za plasman u osminu finala elitnog klupskog takmičenja.

Menadžer Totenhema Maurisio Poketino ima dosta kadrovskih problema. Poseban problem mu je mentalno stanje Honga Min Sona nakon svega što se desilo u meču s Evertonom. Osim njega, problem su i povrede prije svih Erika Lamele i Jana Vertongena.

"Ekipa kao što je Totenhem na svakoj poziciji ima kvalitetnu zamenu. Verujem da će utakmica na 'Marakani' biti drugačija u odnosu na duel koji smo igrali pre dve nedelje. Nadam se dobroj igri i pobedi", rekao je Marko Marin, jedan od najboljih igrača Zvezde, koji se prisjetio utakmice koju je odigrao s Totenhemom prije devet godina:

"Bilo bi veoma lepo kada bih ponovo postigao gol u meču s Totenhemom. Prethodni put kada se to desilo igrao sam za Verder, bile su u pitanju kvalifikacije za Ligu šampiona. Prošlo je mnogo vremena od tada, trenutno sam igrač Crvene zvezde, čiji sam navijač od rođenja. Sigurno bi mi mnogo značilo kada bih postigao gol. Ako to bude i neko od mojih saigrača, biću veoma srećan."

Dodajmo da će ovo biti poseban meč i za golmana Zvezde Milana Borjana. On će postati golman sa najviše evropskih utakmica u dresu Zvezde. Do sada ih ima 37, baš koliko i legendarni Ratomir Dujković, koji će večeras spasti na drugo mjesto.

Na teren će večeras i fudbaleri Dinama, koji na Maksimiru dočekuju Šahtjor. Prvak Hrvatske ima sjajnu priliku da pobjedom napravi korak ka plasmanu u osminu finala elitnog takmičenja, jer bi u tom slučaju imao tri boda više od Ukrajinaca, koji su im direktni konkurenti za drugo mjesto. Dinamo je i u Ukrajini bio na korak do pobjede, ali je meč završen rezultatom 2:2. Ako je vjerovati medijima, gosti će u ovaj meč ući bez jednog od najboljih igrala Jevhena Konopljanke, a njegova prva zamjena Manor Solomon takođe je van stroja.

To znači da će priliku dobiti Tete, tek treća opcija na lijevom krilu kod trenera Luisa Kastra. U Zagrebu neće igrati niti najbolji defanzivac Sergij Krivcov, a upitan je i nastup lijevog beka Ismailija, koji je najskuplji igrač Ukrajinaca. To sve olakšava posao ekipi trenera Nenada Bjelice, koji ima istorijsku šansu da se nađe među 16 najboljih ekipa Starog kontinenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije