Fudbal

Zvezda u septembru u Novom Gradu

Zvezda u septembru u Novom Gradu
Foto: N.N. | Zvezda u septembru u Novom Gradu

Delegacija FK Sloboda iz Novog Grada, predvođena predsjednikom Mladenom Bosančićem prisustvovala je manifestaciji Dan fudbala Republike Srpske.

Čelni ljudi ovog kluba u Banjaluci su stupili u kontakt sa predsjednikom Fudbalskog saveza Srbije Slavišom Kokezom, te generalnim direktorom FK Crvena zvezda Zvezdanom Terzićem. 

Bosančić im je uručio prigodne poklone i pozvao ih da budu gosti kluba na proslavi 110 godina Slobode, koja počinje u julu ove godine.

Kokeza obećao je pomoć FSS Slobodi u obilježavanju jubileja, a Bosančić ga je upoznao sa činjenicom da je Sloboda najstariji klub u RS.

Centralni događaj proslave velikog jubileja kluba iz Novog Grada trebala bi biti prijateljska utakmica Slobode i Crvene zvezde. Terzić je prihvatio da crveno-bijeli budu gosti u Novom Gradu. 

Iz Slobode će u narednih nekoliko dana na adresu srpskog šampiona biti upućen i zvaničan zahtjev za odigravanje prijateljskog meča. 

Terzić je čelnicima Slobode ponudio dva termina, u maju i septembru, a iz redova crvenih odmah su prihvatili septembar. 

Tako će Crvena zvezda u devetom mjesecu prvi put doći u Novi Grad, te kompletirati gostovanja nekadašnje "velike četvorke“ u gradu na Uni i Sani. Sloboda je, da podsjetimo već bila domaćin Partizanu, Dinamu i Hajduku, a evo sada će ugostiti i jedinog evropskog šampiona sa područja bivše Jugoslavije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije