Fudbal

Zvijezda 09 bez licence za Bh. Telecom Premijer ligu

Zvijezda 09 bez licence za Bh. Telecom Premijer ligu
Foto: Ilustracija | Zvijezda 09 bez licence za Bh. Telecom Premijer ligu

Fudbalskom klubu Zvijezda 09 iz Bijeljina odbijen je zahtjev za izdavanje licence za takmičenje u BH. Telecom Premijer ligi BiH za sezonu 2018/19.

Odlučeno je ovo na sjednica Prvostepene komisije za licenciranje klubova Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, povodom postupka vanredne primjene sistema za licenciranje klubova koji su ostvarili plasman u BH.

Telecom Premijer ligu BiH kroz takmičenja na nivou entitetskih saveza Fudbalskog saveza Republike Srpske i Nogometnog saveza Federacije BiH.

Osim odbijenice za klub iz Etno sela Stanišići Bijeljina, na Prvostepenoj komisiji je jednoglasno donijeta i odluka o izdavanju licence za Slogu iz Siminog Hana, koja je pobjednik Prve lige F BiH. 

Ipak ovo ne znači i da definitivno prvaci RS neće igarti u eliti naredne sezone.

U skladu sa odredbama pravilnika o licenciranju klubova za učešće u takmičenju Premijer lige BiH, klubovi koji nisu dobili licencu imaju pravo uložiti žalbu Drugostepenoj komisiji za licenciranje klubova N/FS BiH u roku od osam dana od dana dostavljanja odluka Prvostepene komisije za licenciranje klubova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije