Košarka

Bajić nakon pobjede nad FMP-om: Nismo još u mirnoj luci

Bajić nakon pobjede nad FMP-om: Nismo još u mirnoj luci
Foto: Ilustracija | Bajić nakon pobjede nad FMP-om: Nismo još u mirnoj luci

Nismo još u mirnoj luci. Svako svakoga može da pobijedi i svi u klubu moramo da ostanemo čvrsto na zemlji. Moramo da nastavimo ovim putem, rekao je Dragan Bajić, trener KK Igokea, koji je protiv FMP-a (91:82) ostvario treću vezanu pobjedu u regionalnoj ABA ligi.

U Laktašima je u nedjelju veče pao i FMP, koji trenutno drži mjesto koje vodi na fajnal for regionalnog takmičenja, i to je samo još jedan dokaz u nizu da Igokea raste iz meča u meč.

Ali, donedavno nije sve izgledalo tako i djelovalo je da će bh. klub teško da ispliva sa samog dna ABA lige iako po kvalitetu ne zaslužuje da bude tako loše plasiran.

Sada su vezali tri pobjede protiv ekipa koje se bore za sam vrh i to protiv Morana i FMP-a kući, te Cedevita Olimpije u gostima. Tako su "igosi" pokazali da mogu da pobijede bilo koga iako su ih mnogi otpisali, posebno nakon poraza od trenutno najlošije ekipe takmičenja Mega Bemaksa u Laktašima 1. decembra. Tada je Bajić osuo paljbu po svojim igračima, za koje je, između ostalog, rekao da su "razmažena derišta koje zanima samo novac".

"Kada sam došao, u klubu nije bila nimalo dobra situacija. Sada je to druga priča i u ekipi sada dišu kao jedan. Tim izjavama sam pokušao da uđem u njihove glave i čini se da sam u tome uspio. Uz to smo i nivo treninga digli na mnogo viši nivo", kazao je Bajić, svjestan da ekipa ima kvalitet mnogo veći od donjeg dijela tabele:

"Nije nam bilo mjesto na dnu, ali na početku sezone smo doživjeli nekoliko nesrećnih poraza i imali smo dosta kadrovskih problema. I sada nas prate povrede i sigurno će to biti mnogo bolje kada budemo imali još širi roster. Ono što je sigurno, još nismo u mirnoj luci iako imamo pet pobjeda. Moramo da nastavimo ovim putem. Nećemo stati na ovome."

Sjajne role u pobjedi protiv FMP-a imali su Sava Lešić s 21 poenom i sedam skokova, te Rašad Von sa 18 poena i Dalibor Ilić sa 14 poena i devet skokova. Čak šest igrača je imalo dvocifren učinak, a ne treba zanemariti niti rolu Majkla Grina, koji je imao 10 asistencija uz šest poena. Kod gostiju je bolji od ostalih bio Duop Rit, koji je meč završio sa 19 poena i sedam skokova.

"Ovo je vrlo bitna pobjeda za nas protiv tima koji igra odlično ove sezone i to pokazuje i tabela. Igrali smo agresivno u odbrani i odlično u napadu. Igrači su ispoštovali sve što sam tražio od njih i još jednom kažem, ovo je vrlo bitna pobjeda za nas", zaključio je Bajić, čiji tim će u narednom 16. kolu (19. januara) gostovati u Zadru i eventualnom pobjedom će napraviti još jedan ogroman korak u borbi za opstanak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije