Košarka

Borac poveo 1:0 protiv Bratunca: Navijači i odbrana "nosili" igrače

Borac poveo 1:0 protiv Bratunca: Navijači i odbrana "nosili" igrače
Foto: Velibor Tripić | Borac poveo 1:0 protiv Bratunca: Navijači i odbrana "nosili" igrače

Banjaluka i "Borik" ponovo su kao nekada navijali za košarkaše. "Nošeni" podrškom oko 1.500 navijača košarkaši Borca su pobijedili Bratunac u prvoj utakmici finala plej - ofa Prve lige RS, a za povratak u bh. ligu potrebne su im još dvije pobjede.

Banjalučani su u nedjelju naveče slavili sa 64:50 (18:19, 14:18, 17:6, 15:7).

"Pohvalio bih našu publiku i Banjaluku. I sada se naježim kada samo pomislim da se sa dvije strane navija. Posebno su nam poslije taj-auta davali dodatnu energiju da uđemo još jače u utakmicu i da pokažemo da možemo da osvojimo titulu", rekao je Srđan Lončar, kapiten Borca i dodao:

"Sjajna utkamica. Otvorili smo je malo u grču i nervozno, oni su pogodili nekoliko šuteva, ali smo znali da ako povećamo agresivnost u drugom poluvremenu da će njihov šut stati i da ćemo sa nekoliko laganih poena preuzeti igru u svoje ruke. Bitna je prva pobjeda, ali tek je 1:0, a igra se na tri pobjede."

Lončar je u trijumfu učestvovao sa 16 poena, Peđa Lončar je ubacio 22 poena, a Nebojša Nikolić sa 21. Na drugoj strani bolji od ostalih bio je Goran Bogičević sa 14 poena, ali bez adekvatne podrške saigrača gosti su morali da čestitaju rivalu.

"Ovo je naša najlošija partija u sezoni, ali ima još da se igra, vratićemo se sa boljim igrama u finalnu seriju", rekao je Milivoje Mlađenović, trener Bratunca.

Trener Borca Marko Taušan smatra da je presudila dobra odbrana u drugom poluvremenu kada je njegov tim primio samo 13 poena:

"Rival je dobro igrao prvo poluvrijeme, a u drugom smo mi sa više energije odigrali u odbran i kolektivnom odbranom smo dobili ovu utakmicu. Dosta smo se i istrošli, nema puno vremena za oporavak pred meč u Bratuncu. Očekujem zahtjevnu utakmicu, moramo dati sve od sebe. Agresivnom odbranom ćemo tražiti svoju šansu. Idemo na pobjedu, a znamo da neće biti lako."

Nikolić je rekao da Borac zasluženo vodi nakon prve utakmice, ali i da neće Bratuncu prepustiti prednost domaćeg terena  i da će i tamo pokušati da pobijede uz fanatičnu odbranu. Kako treba igrati zna i kapiten. Srđan Lončar je istakao da Bratunac ima veoma iskusnu ekipu, da i tako očekuje punu dvoranu, a njegov savjet za saigrače je:

"Da uđemo u utakmicu opušteno i bez nervoze, da pokušamo 40 minuta da se borimo, da ne slušamo nikoga sa strane. Sigurno će biti raznih dobacivanja, ali moramo da budemo mirne glave i da idemo na pobjedu."

Druga utakmica finalne serije biće igrana u srijedu od 20 časova u Bratuncu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije