Košarka

Draško Knežević: Odbio sam mnoge jer je kod kuće najljepše

Draško Knežević: Odbio sam mnoge jer je kod kuće najljepše
Foto: N.N. | Draško Knežević: Odbio sam mnoge jer je kod kuće najljepše

Imao sam ponude iz inostranstva, iz druge ABA lige, ali došao sam da pomognem, ipak je najljepše kod kuće, rekao je Draško Knežević (27), najveće ovosezonsko pojačanje Košarkaškog kluba Borac.

Sada već nema sumnje da Borac pravi najkvalitetniji tim u posljednjih nekoliko godina sa ciljem da se klub vrati tamo gdje i pripada, u sami vrh bh. košarke. Dolazak Kneževića, kao i Stefana Glogovca, daje navijačima nadu da će Borac igrati značajnu ulogu u bh. prvenstvu. Nekada sjajni košarkaš Mladosti, Igokee, Zrinjskog, Bosne i Sutjeske nije imao previše dilema o nastavku karijere.

"Odlučilo je više faktora. Kada sam sjeo sa Upravom Borca, odmah su mi se svidjeli planovi, kao i ambicije. Borac se definitivno vraća na scenu i ja želim da mu pomognem u tim namjerama. 'Borik' i navijači su jedan od razloga zašto sam odlučio da se vratim u rodni grad", kaže najkorisniji igrač bh. prvenstva iz sezone 2016/17.

Iza sebe ima dvije sjajne sezone u Sutjesci iz Nikšića. Kada se znalo da neće pronaći zajednički jezik o ostanku, uslijedile su ponude, koje je na kraju morao odbiti.

"Pregovarao sam sa nekoliko ekipa iz ABA lige 2. Takođe, u igri su bili i neki timovi iz Rumunije i Slovenije, ali uslovi se nisu previše razlikovali od ovih koje imam u Borcu, tako da je logično bilo da odaberem povratak u Banjaluku", ističe novi košarkaš Borca te dodaje:

"Pravi se dobra ekipe, istina, još mlada, tu je nas nekoliko starijih. Mislim da možemo napraviti dobar posao, ali isto tako ne treba oko nas praviti neku veliku famu ili pritisak. Sve će doći na svoje."

Naš sagovornik naglašava da bh. liga nije nimalo bezazlena kao što mnogi misle. Čak naglašava da je i jedna od najboljih u regionu.

"Uvijek pratim našu ligu. Mislim da je korektna, a usudio bih se reći i najbolja u regionu do plej-ofa, kada se priključuju abaligaši. I ove sezone biće posebno uzbudljivo, jer mnogi prave kvalitetne timove", poručuje sjajni 27-godišnji košarkaš.

Prošle godine Knežević se našao i na širem spisku selektora reprezentacije BiH Vedrana Bosnića, a ukoliko nastavi sa sjajnim igrama u Borcu, nema sumnje da će poziv ponovo doći.

"Bilo je dobro, takođe ove godine sam na poziv Bosnića trebao ići u belgijsku ligu, ali je nešto iskrslo, ipak, hvala mu što me se sjetio. Novi poziv zavisiće od dosta stvari, prije svih mojih partija, a biću počastvovan ukoliko poziv ponovo dođe“, zaključio je Knežević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije