Košarka

Džanan Musa: Napašćemo NBA titulu

Džanan Musa: Napašćemo NBA titulu
Foto: Ilustracija | Džanan Musa: Napašćemo NBA titulu

Napašćemo NBA titulu. Poručio je ovo nekoliko dana uoči početka najkvalitetnije košarkaške lige na svijetu najbolji mladi bh. košarkaš i član Bruklin Netsa Džanan Musa (20).

Bh. košarkaš je nedavno produžio ugovor s Bruklinom, koji je aktivirao klauzulu u ruki ugovoru koji je Musa potpisao 2018, čime je produžena saradnja do ljeta 2021. Tako je pred bh. reprezentativcem druga NBA sezona. U debitantskoj je odigrao devet utakmica uz prosjek od 2,1 poen za 4,4 minuta u igri, a zapaženu rolu imao je u podružnici Bruklina, ekipi Long Islandsa, za koju je odigrao 36 susreta uz 19,5 poena po meču. Naporno je radio tokom ljeta kako bi izborio mjesto u rotaciji ekipe koja se veoma pojačala ove sezone. Novim ugovorom Musi je jasno stavljeno do znanja da na njega ozbiljno računaju u nadolazećoj sezoni.

"Sretan sam zbog produženja i stvarno sam se trudio u proteklom periodu da opravdam povjerenje kluba i trenera. Nadam se da će se tako nastaviti", rekao je za "Nezavisne" Džanan Musa.

Bruklin ima velika očekivanja u nadolazećoj sezoni, što govori podatak da su u svoje redove doveli tri NBA superstara - Kevina Durenta, Kajrija Irvinga i De Andrea Džordana. Musa nije krio zadovoljstvo što će dijeliti svlačionicu s najboljim košarkašima današnjice.

"Velika je stvar biti u timu s njima. Dosta stvari se može naučiti svakodnevno. Mislim da ćemo u jednom periodu napasti titulu i to je cilj svih u klubu", ističe Musa.

Kada su u pitanju novajlije u NBA ligi, najbolji bh. košarkaš uz Jusufa Nurkića posebno je istakao jedno ime iz regiona.

"Od novajlija zaista vidim Luku Šamanića kao uspješnog NBA igrača", pohvalio je Musa 19-godišnjeg hrvatskog košarkaša i člana San Antonio Sparsa.  Impresioniran nastupima i napretkom Muse je i trener Keni Atkinson.

"Iznenadio nas je za prilično mladog momka, ofanzivno nam može pomoći i vidjet ćemo šta će biti kada sezona počne. Impresioniran sam", poručio je Atkinson.

Pred nama je, prema mišljenju mnogih, jedna od najneizvjesnijih NBA sezona. Mnoga velika imena promijenila su timove, a svoj sud uoči starta sezone dali su generalni menažderi NBA ekipa. U tradicionalnoj anketi glasali su u mnogim kategorijama. Kada je u pitanju Bruklin, treneri ne vide ovaj tim u finalu, ali vjeruju kako će Netsi biti među četiri najbolje ekipe u Istočnoj konferenciji. Sa 46 odsto glasova Los Anđeles Klipersi predvođeni Kavaijem Lenardom i Polom Džordžom prvi su favoriti za osvajanje prstena, drugi su Milovki Baksi (36 odsto), a treći Lejkersi (11). Kada je u pitanju trka za MVP priznanje, stručnjaci su najviše dali glasova Janisu Antetokumpu (52 odsto), koji se našao ispred Stefa Karija (10), dok je na visokom petom mjestu Nikola Jokić (7). Srpski centar se našao u vrhu u još nekoliko kategorija. Dobio je najviše glasova za najboljeg centra lige (48 odsto), drugi je najbolji stranac lige (14) odmah iza Antetokumpa, te drugi najbolji dodavač (prvi Lebron Džejms). Na kraju su generalni menadžeri Jokića stavili na drugo mjesto kada je u pitanju ko ima najveći košarkaški IQ. Dobio je 11 odsto glasova, a prvi je ubjedljivo Džejms (64). Nova sezona u NBA ligi počinje 23. oktobra.

ANKETA GM NBA LIGE

Ko će osvojiti titulu

1. LA Klipers      46%

2. Milvoki    36%

3. LA Lejkers      11%

MVP nagrada

1. Janis Antetokumpo     52

2. Stef Kari, Entoni Dejvis, Kavi Lenard    10

5. Nikola Jokić   7

Najbolji centar

1. Nikola Jokić   48

2. Džeol Embid  28

3. Entoni Dejvis 17

Najveći IQ

1. Lebron Džejms     64

2. Nikola Jokić   11

3. Kris Pol   7

Najbolji trener

1. Greg Popović 55

2. Erik Spoelstra 17

3. Majk Budenholzer 10

Najbolji stranac

1. Janis Antetokumpo     79

2. Nikola Jokić   14

3. Luka Dončić   7

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije