Košarka

Igokea iz Bugarske do Lige šampiona

Igokea iz Bugarske do Lige šampiona
Foto: N.N. | Igokea iz Bugarske do Lige šampiona

Svjetska košarkaška federacija FIBA potvrdila je da će se igrati kvalifikacioni turniri za plasman u Ligu šampiona, a Igokea će svoj put do grupne faze tražiti na turniru koji se igra u Bugarskoj.

Do promjena u sistemu kvalifikacija za FIBA klupska takmičenja došlo je zbog pandemije virusa korona i u ovoj kući košarke smatraju da će ovo biti mnogo sigurnija opcija.

Planirano je da se odigraju dva kvalifikaciona turnira i, pored pomenutog u Bugarskoj, igraće se jedan na Kipru (Nikozija). Odlukom da se odigraju kvalifikacioni turniri biće smanjen broj utakmica, a samim tim i putovanja. Igokea će u polufinalu turnira koji se igra u Botevgradu igrati s rumunskim Klužom, dok bi za plasman u grupnu fazu elitnog FIBA takmičenja u finalu igrala sa boljim iz duela Sporting - Friburg. Igokea će meč sa Rumunima igrati 23. septembra, dok je finale zakazano za 25. septembar. Zbog trenutne situacije vezane za pandemiju virusa korona koja vlada u Bugarskoj i na Kipru, sve utakmice će biti odigrane bez prisustva gledalaca.

Podsjetimo da su sredinom jula izvučene i grupe Lige šampiona i, ukoliko se domogne grupne faze, prvak BiH bi bio smješten u Grupu C, gdje se već nalaze: Hapoel Jerusalim (Izrael), Turk Telekom (Turska), Hepi Kaza Brindizi (Italija), Darušafaka (Turska), Ostende (Belgija), San Pablo Burgos (Španija) i Limož (Belgija).

Igokea je krajem jula počela sa pripremama i ove sezone ih, osim ispita na domaćoj i regionalnoj sceni, očekuju i pomenute kvalifikacije za FIBA Ligu šampiona. Dodajmo i to će Igokea učestvovati na tradicionalnom 16. međunarodnom memorijalnom turniru "Mirza Delibašić", koji će se održati u Sarajevu. Osim šampiona BiH, na turniru će učestvovati Partizan, Budućnost i francuski Metropolitan. Turnir je planiran od 4. do 6. septembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije