Košarka

Igokea jača za Karmajkla i Atića

Igokea jača za Karmajkla i Atića
Foto: aba-liga.com | Prošle sezone bio kapiten Mega Bemaksa: Edin Atić

Centar Džeki Karmajkl, koji je prošlu sezonu proveo u Francuskoj, i dosadašnji košarkaš Mega Bemaksa Edin Atić novi su članovi prvaka BiH Igokee, a iz redova tima iz Aleksandrovca su demantovali da u klub dolazi Brendon Dženings.

Dolazak Karmajkla je preko društvene mreže Twitter potvrdio generalni menadžer Igokee Igor Dodik. Iskusni centar iza sebe ima zavidno iskustvo igranja u Evropi, a izmađu ostalih je nosio dresove Bilbaoa, Makabi Rišona, Uniksa… Potpisao je ugovor na jednu sezonu.

Atić ima 23 godine, a iza sebe ima već dosta jakih utakmica igrajući, između ostalih, za AEK iz Atine, s kojim je osvojio FIBA Ligu šampiona 2018. godine, a osim toga s timom je osvojio i Kup Grčke. Prethodne dvije sezone je bio član Mega Bemaksa, s kojim je igrao regionalnu ABA ligu, a ujedno je bio i kapiten tima. Dodajmo da je on ujedno i seniorski reprezentativac BiH. Igra na pozicijama dva i tri i visok je 201 centimetar.

Atić je seniorsku karijeru počeo u redovima Sparsa iz Sarajeva, a izlazio je i na NBA draft 2019. godine kada nije izabran. Njegov transfer u redove bh. prvaka prvo je na društvenim mrežama potvrdio menadžer Miško Ražnatović, koji je tako naglasio da će mladi košarkaš tako i naredne sezone igrati regionalno takmičenje, a uskoro je stigla i potvrda iz Igokee.

U dresu Mega Bemaksa je prošle sezone u ABA ligi prosječno bilježio 9,6 poena, 6,95 skokova i 4,4 asistencije po utakmici. Najbolju partiju odigrao je u gostima kod FMP-a, kada je meč završio sa 21 poenom i tome je dodao devet skokova i osam asistencija.

Prije njih dvojice Igokeu je pojačao Antabija Voler, koji je došao iz Mornara, a nedavno je i trener Dragan Bajić potpisao novi ugovor na tri godine. Mediji su prethodnih dana pisali da će u Igokeu doći i Brendon Dženings, koji ima zavidno NBA iskustvo, ali je to sve demantovao Igor Dodik.

"Brendon Dženings ne dolazi u Igokeu, to je lažna vijest. Uopšte nismo ni razmišljali o njemu", napisao je Dodik na Twitteru.

Igokea je u sezoni za nama izborila opstanak u regionalnoj ligi i na terenu, a prekid prvenstva zbog pandemije virusa korona kolo prije kraja je to samo potvrdio. Ove godine imaju mnogo veće ambicije, a to su potvrdili i time što su aplicirali i za FIBA Ligu šampiona. Još se čeka konačan odgovor o igranju u ovom takmičenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije