Košarka

KS RS: Vanredna sjednica ili izlazak iz KS BiH

KS RS: Vanredna sjednica ili izlazak iz KS BiH
Foto: N.N. | KS RS: Vanredna sjednica ili izlazak iz KS BiH

Košarkaški savez Republike Srpske zatražio je sazivanje vanredne sjednice Skupštine Košarkaškog saveza BiH, te istakao da ukoliko se ne održi da će staviti van snage Odluku o dobrovoljnom udruživanju KS RS u KS BiH.

"KS RS je u skladu sa Statutom KS BiH traži da predsjednik KS BiH sazove vanrednu sjednicu Skupštine KS BiH u roku od 15 dana, te da do održavanja sjednice obustavi sve aktivnosti KS BiH. Predlažemo da sjednica bude 20. oktobra u Banjaluci. Kao predlagač održavanja sjednice KS RS je predložio i dnevni red. Ukoliko se ne udovolji zahtjevu za odražavnjem vanredne sjednice, KS RS će na osnovu članova 18. i 19. Statuta KS BiH staviti van snage Odluku o dobrovoljnom udruživanju KS RS u KS BiH iz 2009. te će svoje dalje aktivnosti usmjeriti ka formiranju jedinstvene lige KS RS čiji bi prvak bio jedan od dva učesnika ABA 2 lige iz BiH", rekao je Dragan Ćazić, generalni sekretar KS RS.

KS RS je za dnevni red predložio izbor generalnog sekretara KS BiH, izbor članova Upravnog odbora KS BiH, odnosno predsjednika i dva potpredsjednika, izbor prerdsjednika i dva potpredsjednika Skupštine KS BiH, te izmjene i dopune Statuta KS BiH u skladu sa Ustavom BiH i Zakonom o sportu BiH.

Iz KS RS su istakli da je na posljednjoj sjednici UO KS BiH donesena odluka da se redovna sjednica Skupštine KS BiH održi 29. oktobra, ali kako dnevni red nije dostavljen najmanje 30 dana prije održavanja (propisano Statutom) očito je da je održavanje redovne sjednice dovedeno u pitanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije