Košarka

Košarkaš Dejan Kokoruš uz košarku završio dva fakulteta

Košarkaš Dejan Kokoruš uz košarku završio dva fakulteta
Foto: Ilustracija | Košarkaš Dejan Kokoruš uz košarku završio dva fakulteta

Košarkaš Radnik BN Basketa Dejan Kokoruš i ove sezone odlično igra, u prosjeku bilježi 27,8 poena, a na posljednjoj utakmici protiv Student Igokee ubacio je 42 poena (igrana tri produžetka). Skrenuo je pažnju na sebe odavno, a iako je bilo ponuda da napusti Radnik, on je i dalje vjeran bijeljinskom klubu.

"Cijelu karijeru sam u Radniku - od pionira do seniora. Ne razmišljam o odlasku. Bilo je ponuda i od klubova koji igraju bh. ligu i klubova iz inostranstva, ali odlučio sam da ostanem u Radniku, koji me ispoštovao maksimlano, a i želio sam da završim fakultet", rekao je za "Nezavisne" Kokoruš.

Završio je fakultet fizičkog vaspitanja i sporta i ekonomski fakultet, a sada odrađuje pripravnički staž.

"Dok sam bio mlađi, majka mi je uvijek govorila da škola mora da bude prioritet, tako je i bilo, i to je jedan od razloga zašto sam ostao u Radniku. Sljedeće godine ćemo se dogovarati o nastavku saradnje. Možda odem ako dobijem dobru ponudu, odnosno novac kojim bih osigurao budućnost. Imam 25 godina, mogu još dosta da igram, ali sada želim da nađem posao, jer od sedam-osam mjeseci košarke ne može da se živi", dodao je dvadesetpetogodišnji košarkaš.

Zasad je srećan u Radniku i zadovoljan kako igra.

"Zadovoljan sam igrom. Trener je igru Radnika zasnovao na meni, a i mlađi momci dobijaju sve veću minutažu da ove sezone pokažu koliko mogu i zasad igramo veoma dobro", rekao je Kokoruš, koji je pretprošle sezone bio prvi strijelac Prve lige RS.

Radnik nakon šest utakmica ima 11 bodova, kao Sokolac i Borac, koji je zbog bolje koš-razlike prvi na tabeli Prve lige RS.

"Iskreno, nemamo specijalne ambicije, niti smo pod pritiskom. Imamo praktično domaći tim, svi momci su iz Bijeljine, osim jednog koji je iz Vlasenice i trudimo se da svaku utakmicu odigramo dobro. Uvijek idemo na pobjedu, trenutno dijelimo prvo mjesto sa Sokocem i Borcem i zadovoljni smo", kaže Kokoruš i dodaje da Radnik u sljedećoj utakmici očekuje nezgodno gostovanje u Prijedoru, a da zatim igra važnu utakmicu sa Sokocem.

Prvi strijelac vjeruje da on i saigrači mogu do pobjede u te dvije utakmice.

27,8 poena prosjek ove sezone u šest utakmica Prve lige RS.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije