Košarka

Košarkaši Borca i Bratunca počinju borbu za titulu

Košarkaši Borca i Bratunca počinju borbu za titulu
Foto: N.N. | Počinje borba za titulu

Košarkaši banjalučkog Borca i Bratunca počinju borbu za titulu prvaka Republike Srpske i plasman u Ligu BiH, a do trofeja će stići ekipa koja prva zabilježi tri pobjede. Prvi meč biće igran u nedjelju, u dvorani "Borik" u Banjaluci, od 20.30 (ulaz slobodan).

"Nakon polufinalne serije sa Sokocem, koja je bila fizički i psihički naporna, i uprkos činjenici da naš vrlo važan igrač Andrej Mikeš neće igrati prvu utakmicu, zbićemo redove i pokušaćemo da odigramo što bolje. Bratunac jeste napravio iznenađenje pobjedom nad Leotarom u polufinalu, ali bez obzira na ime protivnika, sve je otvoreno. I oni i mi imamo šanse, nadam se da će nam prednost domaćeg terena biti olakšavajuća okolnost, tako da očekujem dobre partije svog tima i napad na titulu", rekao je Marko Taušan, trener Borca.

U duelu sa iskusnim Bratuncem neće biti lako:

"Imaju otprilike šest igrača u rotaciji, igraju sa dva plejmejkera i sa dva jaka centra na pozicijama 'četiri' i 'pet'. Pokušaćemo ili udvajanjima ili zonskom odbranom da spriječimo njihovu igru iz reketa", rekao je trener.

Za njega je finale veliki izazov. Prije mjesec dana preuzeo je ulogu prvog trenera, ali tim poznaje veoma dobro, jer je bio pomoćni trener.

"Hvala Upravi na ukazanom povjerenju i velika zahvalnost treneru Bojanu Božiću, koji je selektovao ekipu, veći dio sezone bio s ekipom i praktično je rezultatima odveo u plej-of. Ja sam bio pomoćni trener cijele sezone, a zadovoljstvo mi je što mjesec dana radim sa ovim igračima", dodao je Taušan.

Košarkaš Bratunca Goran Bogičević, baš kao ni igrači Borca, ne obećavaju trofej.

"Nezahvalno je bilo šta prognozirati, ali očekujem dugu seriju. Ne vjerujem da će biti završena nakon tri utakmice. Idemo utakmicu po utakmicu, spremamo se, poslije teških polufinalnih serija i nas i Borca došlo je do malog zamora, ali pokušaćemo da se oporavimo i odigramo dobro u nedjelju", rekao je Bogičević i priznao da su ambicije porasle nakon pobjede nad Leotarom, koji je bio glavni favorit za titulu nakon 21 pobjede i jednog poraza u ligaškom dijelu takmičenja:

"Apetiti su porasli. Imamo malo manju rotaciju, ali iskustvo je na našoj strani, što je bilo presudno i u polufinalu. Borac ima prednost domaćeg terena, ali po mom mišljenje, on ne bi trebalo da bude presudan."

"Nadam se punom Boriku"

Andrej Mikeš zbog povrede neće biti na terenu, ali će bodriti saigrače.

"Ekipa Bratunca nije nimalo naivna, što je pokazala rezultatima. Teško je bilo pobijediti ekipu koja je imala samo jedan poraz cijele sezone, a oni su to učinili dva puta i ušli u finale. Nadam se da će dvorana 'Borik' biti puna i da ćemo maksimalnim trudom izboriti plasman u Ligu BiH. Rano je pričati o tituli, idemo od utakmice do utakmice", rekao je Mikeš i izrazio nadu da će biti spreman za drugi duel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije