Košarka

Košarkašice Orlova spremne za nastupe u WABA ligi

Košarkašice Orlova spremne za nastupe u WABA ligi
Foto: N.N. | Košarkašice Orlova spremne za nastupe u WABA ligi

​Košarkašice Orlova spremne su za nastup u WABA ligi i priželjkuju pobjedu u debiju sa Partizanom, koji se igra u srijedu.

Iako u WABA ligi rezultat nije u prvom planu, trener Dragana Svitlica ističe da od svoje ekipe očekuje da pruži maksimum u svakom meču, pa tako i sutra u Beogradu.

"WABA liga je zanimljivo takmičenje za našu prvu godinu, biće izazovno, velika je razlika između bh. i WABA lige i nama je najbitnije da damo maksimum, da se ekipa kali i da dižemo nivo igre. Naravno i da vidimo gdje smo u odnosu na druge ekipe. Dobre su ekipe iz Bugarske i Slovenije, Banovići imaju lijep tim, Kraljevo takođe. Tu su i ekipe kao što su Partizan, Crvena zvezda, Trešnjevka... s kojima možemo da se nosimo i da odigramo kvalitetne utakmice", rekla je Svitlica i dodala:

"Vjerujem u moju ekipu, i na osnovu pokazanog u proteklom periodu mislim da možemo da napravimo iznenađenje protiv ekipa koje su dosta kvalitetnije od nas. Ali, bez obzira na rezultat, želim da moja ekipa da maksimum na svakoj utakmici."

Kada je riječ o prvom rivalu, Svitlica je rekla:

"Partizan je mlada ekipa, dobra šuterski, dosta trči, ambiciozna, ali mi idemo u Beograd da dobijemo tu ekipu."

Jedno od ovogodišnjih pojačanja Crnogorka Jelena Nikpaljević vjeruje u dobre nastupe Orlova.

"Presrećna sam što sam dio ove ekipe, u Banjaluci i u Orlovima se osjećam kao kod kuće. Igračice i uprava su me odlično prihvatili i mislim da će ovo biti lijepa sezona za mene, ali i za tim. Proteklih mjesec dana smo odradile dobre pripreme i pokazale da smo spremne za početak WABA lige. Iako u WABA ligi nemamo postavljen neki plasman kao cilj, potrudićemo se da odigramo najbolje što možemo. I protiv Partizana ćemo se potruditi da odradimo dobar posao. Mislim da možemo da pobijedimo."

Svitlica je rekla da je veoma zadovoljna odrađenim pripremama i prikazanom igrom u prijateljskim utakmicama i da joj je bitno što se iz utakmice u utakmicu vidio napredak.

"Ponosna sam na tim. Mlad je, ali ima veliki potencijal, puno prostora za napredak i velike ambicije. Igračice iz sedmice u sedmicu pokazuju ogroman napredak, što me raduje. Takođe, ekipu krase timski duh i dobra atmosfera", istakla je Svitlica.

Sportski direktor kluba Miroslav Dojčinović istakao je da klubu nije imperativ WABA liga, već Liga BiH i Kup RS, ali da će kroz takmičenje u regionalnoj ligi igračice sticati važno iskustvo.

Učesnici WABA lige

1. Kraljevo

2. Crvena zvezda

3. Partizan 1953

4. Montana 2003

5. Cinkarna Celje

6. Budućnost Bemax

7. Trešnjevka 2009

8. Orlovi

9. RMU Banovići

10. Beroe

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije