Košarka

Marinković želja Igokee

Marinković želja Igokee
Foto: N.N. | Marinković želja Igokee

Centar Ivan Marinković jedan je od najboljih košarkaša Primorske, koja je bez sumnje najprijatnije iznenađenje regionalne ABA lige ove sezone, a kako stvari stoje, 207 centimetara visoki igrač karijeru bi mogao da nastavi u redovima Igokee.

Samo dvije pobjede u prvih 11 kola ABA lige bez sumnje ne zadovoljavaju čelnike Igokee, a jedno od rješenja za bolje rezultate trebalo bi da bude angažovanje 26-godišnjeg centra.

Posao bi trebalo da olakša i teška finansijska situacija u kojoj se nalazi Primorska iako je sportski direktor kluba iz Kopra Goran Jagodnik pojedinim slovenačkim medijima istakao da stvari nisu tako crne kako ih mediji predstavljaju u ovih nekoliko dana. Bilo kako bilo, nekoliko glavnih igrača bi uskoro moglo da napusti klub, a među njima je Marinković. Centar još ima ugovor sa klubom, ali bi uskoro mogao da postane slobodan agent, što bi dalo zeleno svjetlo ljudima u Igokei da pritisnu papučicu za gas kada su u pitanju pregovori s njim jer, kako stvari stoje, nisu jedini zainteresovani klub. Slovenački mediji pišu da bi Marinkovića rado u svojim redovima voljeli da vide i čelnici Cedevita Olimpije, koji bez sumnje mogu da mu ponude finansijski mnogo unosniji ugovor.

Nezvanično sazajemo da su čelnici Igokee žargonski rečeno opipali puls Marinkoviću, ali konačan dogovor nije postignut iako su pojedini mediji objavili da je posao završen te da se samo očekuje potpis ugovora. Jasno je da bi stvari mogle da krenu mnogo brže ukoliko bi košarkaš uskoro dobio odriješene ruke u izboru nove sredine. Iako su rezultati daleko od očekivanih, Igokea neće pošto-poto ići po pojačanja, pa "Nezavisne" saznaju da, ukoliko Marinković ne dođe, neće biti novih pojačanja. Marinković nakon 11 kola regionalnog takmičenja ima prosjek 8,7 poena i 4,8 skokova, a na parketu je za to vrijeme provodio 18,8 minuta.

Želja Igokee nakon što su se pojavili problemi u Primorskoj bio je takođe centar Marko Jagodić-Kuridža, ali mediji u Srbiji su objavili da je igrač koji je dio karijere proveo u Borcu iz Banjaluke potpisao dvogodišnji ugovor sa aktuelnim prvakom ABA lige Crvenom zvezdom.

Navodno bi Primorsku, koja dijeli drugo mjesto u ABA ligi, mogli da napuste i Lens Heris, Žan Mark Šiško i Stiven Holt, a i oni bi karijere mogli da nastave u nekom od klubova koji se takmiče u regionalnoj ligi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije