Košarka

Nemanja Nedović za "Nezavisne": Sa Đorđevićem je medalja uvek cilj

Nemanja Nedović za "Nezavisne": Sa Đorđevićem je medalja uvek cilj
Foto: N.N. | Nemanja Nedović za "Nezavisne": Sa Đorđevićem je medalja uvek cilj

​U svako veliko takmičenje ulazimo s istim ciljem pa tako i sada želimo da osvojimo medalju u Kini, rekao je za "Nezavisne" Nemanja Nedović, reprezentativac Srbije i igrač Olimpije iz Milana, uoči Svjetskog prvenstva u Kini, koje se igra za nekoliko mjeseci.

Nedović je već godinama jedan od najvažnijih šrafova čete selektora Aleksandra Đorđevića, ali su povrede uticale na to da ne bude dio tima na posljednjem Svjetskom i Evropskom prvenstvu, dok je s timom osvojio srebro na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Čini se da bi Srbija u Kinu trebalo da putuje u nikad jačem sastavu, a do prvenstva je ostalo nešto manje od tri mjeseca.

"U svako veliko takmičenje ulazimo s istim ciljem pa tako i sada želimo da osvojimo medalju. To je jedna od stvari koje je u igrače usadio selektor Đorđević. To smo pokazali osvajanjem tri srebra na poslednja tri takmičenja. SAD su najveći favort, a za nas je veoma važno da idemo meč u meč. Grupa će biti teška i moramo da se koncentrišemo na svakog rivala i nakon toga ćemo da vidimo. Naši treneri su dobri u tome da nam drže formu za najvažnije utakmice i siguran sam da će tako biti i sada", rekao je Nedović.

Nešto više od pet i po godina Srbiju uspješno sa klupe vodi Đorđević, a Nedović nam je kazao da je zadovoljstvo raditi s nekada jednim od najboljih košarkaša u Evropi.

"Čast je raditi s njim. Vrlo je važno imati trenera koji je igrao doskora. Razume nas i uvek ima pravi savet za sve situacije. Rezultati nacionalnog tima u prethodnim godinama govore sami za sebe. Doneli smo dosta radosti našoj zemlji i narodu", kazao je Nedović.

Nedović je u posljednje vrijeme nekoliko puta bio povrijeđen, ali sada se polako vraća u pravu formu, što sigurno raduje sve navijače Srbije jer se očekuje da bek bude dio tima u Kini.

"Tokom sezone sam imao dosta problema s aduktorom i nisam dosta igrao. Zbog toga nisam bio sto odsto spreman. Nisam imao sreće jer mi se ista povreda dogodila tri puta. Sada sam manje-više zdrav i trudim se da tako i ostane. Želim da izbegnem te probleme u budućnosti i dosta radim na fizičkoj spremi", rekao nam je Nedović.

Ovo je njegova prva sezona u timu iz Milana i ekipa nije uspjela da odbrani titulu prvaka Italije jer je neočekivano eliminisana u polufinalu od Sasarija. Osim toga, nisu uspjeli da se plasiraju ni u top osam Evrolige iako se to očekivalo od njih.

On je na početku sezone potpisao višegodišnji ugovor s Olimpijom i ako ne bude nekih neočekivanih rezova u timu, u Milanu će ostati i naredne sezone. Nedović će ovog mjeseca napuniti 28 godina, a istakao nam je da još ima vremena da ode u NBA. Dodajmo da je on sezonu 2013/14. proveo u Golden Stejt Voriorsima, koji su poslije te godine čak tri puta osvajali prsten.

"NBA je bio pre pet godina i bio sam mlad. Otišao sam u odličan tim koji je sada postao dinastija. Bilo je teško mladom igraču poput mene da dobije minute. Jednu stvar bih sada uradio drugačije, ostao bih duže u Evropi i tek onda bih otišao. Još imam vremena, mlad sam, imam još dosta sezona ispred sebe i imaću još prilika da odem u NBA. Ta opcija je uvek otvorena", jasan je nekadašnji igrač Crvene zvezde.

On ističe da je prva godina života u Milanu bila sjajna. Prijestonica mode i fudbala prosto je oduševila sjajnog košarkaša.

"Život u Milanu je neverovatan. Stvarno je glamurozan grad i podseća me na Beograd. To je jedan od razloga što mi se sviđa ovde. Porodici i devojci se dopada i stvarno uživamo u životu u Milanu", kazao je Nedović, koji je, između ostalog, u mladosti trenirao i fudbal.

"Trenirao sam dosta sportova. Roditelji su me vodili na sve sportove koji su mi se sviđali i dali su mi priliku da odaberem šta želim. Da nisam košarkaš, bio bih fudbaler jer mnogo volim taj sport. Ponekad zamišljam kako bi bilo da sam fudbaler".

Upravo zbog te ljubavi koju osjeća prema najvažnijoj sporednoj stvari na svijetu, Nedović je u sezoni za nama bio često na tribinama u Italiji.

"Gledao sam nekoliko utakmica Intera jer je stadion jedan kilometar od moje kuće i tamo igraju neki moji prijatelji. Navijač sam Juventusa i nekoliko puta sam išao u Torino da gledam utakmice. Atmosfera je fantastična i sada znam zašto Italijani toliko vole fudbal i zašto sve novine pišu dostao o tome. Kada odem na stadion i osetim atmosferu i vidim navijače, poželim da sam fudbaler", zaključio je Nemanja Nedović.

Psi ništa ne pitaju

Bila pobjeda ili poraz, košarkaš Nemanja Nedović poslije utakmice najviše voli da ode kući, gdje ga čeka djevojka, ali i dva psa.

"Omiljeni način opuštanja nakon utakmice je da odem kući i budem sa devojkom i sa svoja dva psa. Psi su najbolji način da ne mislim na utakmice, bilo pobeda ili poraz. Oni ne postavljaju pitanja u uvek je lepo biti s njima", rekao je Nedović.

Hip-hop prije utakmice

Muzika je sastavni dio života Nemanje Nedovića. Rekao nam je da nije izbirljiv jer voli svu muziku, ali ipak ima neki poseban ritual.

"Pošto igram van Srbije, domaća muzika mi je glavna u kući. Volim da slušam hip-hop pre utakmice, da se dobro zagrejem za meč, ali generalno mogu da slušam sve", izjavio je Nedović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije