Košarka

Pratite nas na Google news

Nikolina Zubac za "Nezavisne": Srbija mi je najveća želja

Nikolina Zubac za "Nezavisne": Srbija mi je najveća želja
Foto: N.N. | Nikolina Zubac za "Nezavisne": Srbija mi je najveća želja
Vladimir Grbić

Dolazak Drage Karalića na mjesto trenera može samo pozitivno da se odrazi na ekipu i unaprijedi našu igru u svakom smislu, rekla je Nikolina Zubac, košarkašica banjalučkog Mladog Krajišnika.

Košarkašica rođena 29. aprila 1998. godine već nekoliko sezona igra sjajno, a i ovu godinu je počela odlično pa u prvenstvu BiH u dresu "malenih" ima prosjek od 15 poena po utakmici. Samo u prvom meču ove sezone nije bila dvocifrena i još jednom je pokazala da se radi o velikom košarkaškom talentu. Velikim dijelom zahvaljujući njoj, Banjalučanke se nalaze u gornjem dijelu tabele.

"Vjerujem u ovu ekipu i nadam se da ćemo se naći među prva tri tima. U prvom kolu nisam bila dvocifrena, jer nisam imala zaslužujuću minutažu. Nadam se da do kraja sezone mogu da pružim i više nego što sam do sada", rekla jer Zupčeva.

"Malene" su godinama dominirale, ne samo u RS, nego i u BiH, a sada već dvije sezone nisu osvojile pehar u Kupu RS. Nikolina vjeruje da ovaj tim može da prekine seriju gradskog rivala Orlova.

"Ove godine smo u punom sastavu tako da možemo pružiti otpor rivalu. Relativno smo mlada ekipa pa ne očekujemo baš trofej u BiH, ali daćemo sve od sebe da postignemo što bolji rezultat", izjavila je košarkašica "malenih".

Banjalučanke su nedavno promijenile trenera pošto je sporazumno raskinuta saradnja sa Darkom Kosićem, a na njegovo mjesto došao je trofejni stručnjak.

"Dolazak Drage Karalića može samo pozitivno da se odrazi na ekipu i unaprijedi našu igru u svakom smislu", kazala je mlada igračica, koja je dosadašnju reprezentativnu karijeru gradila u mladim selekcijama BiH:

"Već jednom sam bila u sastavu za seniorsku ekipu BiH, a naravno, najveća želja mi je nastupanje za reprezentaciju Srbije."

Devetnaestogodišnjakinja iz Herceg Novog već 12 godina trenira košarku, a želja joj je da u budućnosti zaigra u nekoj jačoj ligi od Premijer lige.

"Želim da igram košarku što duže i cilj mi je da zaigram u nekom boljem klubu. Volim košarku, ali bez obzira na sve, bila bih u sportu. Da nisam košarkašica, vjerovatno bih bila odbojkašica ili rukometašica", zaključila je Nikolina Zubac.

Poeni po kolima

1. kolo     6

2. kolo     22

3. kolo     slobodni 

4. kolo     18

5. kolo     16

6. kolo     14

7. kolo     12

188 centimetara visoka je Nikolina Zubac, koja igra na poziciji centra

Najčitanije