Košarka

"Ništa nije gotovo"

"Ništa nije gotovo"
Foto: N.N. | "Ništa nije gotovo"

Košarkaši Bratunca poveli su sa 2:1 u finalnoj seriji plej-ofa Prve lige Republike Srpske protiv banjalučkog Borca i došli na korak do osvajanja titule, ali treneri oba tima ističu da ništa nije gotovo i da oba tima imaju šanse za konačni trijumf.

Ekipa Bratunca je u srijedu u banjalučkom "Boriku" slavila rezultatom 84:77 (21:13, 27:28, 14:21, 22:15). Prvi strijelac Bratunca bio je Nebojša Erkić sa 22 poena, Zoran Kupusović je ubacio 17, a Goran Bogičević 15, dok su na drugoj strani najbolji bili Jovica Kecman sa 24 poena i 14 skokova i Peđa Lončar, koji je zabilježio 19 poena.

"Ništa još nije gotovo. Borac je kvalitetna ekipa, a ja ću nastojati da motivišem svoje momke da se ne opuste kod kuće i da ozbiljno odigraju cijelu utakmicu. Kada smo u polufinalu pobijedili Leotar, prvoplasirani tim iz ligaškog dijela takmičenja, rekao sam da smo jači od Borca. Nadam se pobjedi", rekao je Milivoje Mlađenović, trener Bratunca.

Da nije sve gotovo smatra i trener Borca Marko Taušan, koji će pokušati što bolje da pripremi svoj tim za narednu utakmicu.

"U završnici (71:72) je Erkić koji nije poseban šuter pogodio trojku, prije njega i Kovač, i to nas je malo iznenadilo u skautingu. Moglo je da bude i drugačije, ali zaslužena pobjeda Bratunca. Mislim da i dalje i mi i oni imamo iste šanse za titulu. I u polufinalnoj seriji protiv Sokoca smo bili u deficitu, gubili smo 0:1, pa smo preokrenuli. Vjerujem da možemo izboriti petu utakmicu, pa šta bude u petom meču u Banjaluci", rekao je Taušan.

Mlađenović je istakao da je utakmica bila dobra i da njegova ekipa igra sve bolje.

"Sve više se upoznajemo jer se igra na tri dobijene utakmice. U odnosu na Leotar Borac je sasvim drugačija ekipa, tako da adaptiramo igru za rivala u finalu. Više nam odgovara što se igra na tri pobjede, jer ulazimo u formu i igramo sve bolje", rekao je Mlađenović.

Četvrta utakmica će biti igrana u Bratuncu, a termin još nije poznat zbog zauzetosti dvorane. Šampion RS će izboriti plasman u Ligu BiH.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije