Košarka

OKK Borac obilježio uspješnu polusezonu i predstavio planove

OKK Borac obilježio uspješnu polusezonu i predstavio planove
Foto: N.N. | OKK Borac obilježio uspješnu polusezonu i predstavio planove

Naša želja je da se Borac vrati na staze stare slave. Treba da bude konkurentan u Premijer ligi BiH, a daj bože da ponovo predstavlja grad u međunarodnom takmičenju. Ne treba da budemo megalomani, bilo bi idealno da bude neki rang ABA lige, što je cilj za narednih pet godina, rekao je Nenad Ignjatić, predsjednik Omladinskog košarkaškog kluba Borac.

Ovo su dugoročni planovi banjalučkog kluba, ali na druženju u srijedu veče, na kojem su se okupili sponzori, prijatelji kluba, sadašnji i bivši članovi Borca poput Marka Šćekića, akcenat je stavljen na trenutnu situaciju. Borac iz devet utakmica u Prvoj ligi RS ima isto toliko pobjeda, dok je u Kupu RS zaustavljen u četvrtfinalu.

"Zadovoljan sam igrom ove sezone, iako posljednjih dvadesetak dana imamo problema sa povredama i brojem termina za treninge, ali siguran sam da ćemo i to prevazići i da ćemo dobro završiti prvi dio sezone i što bolje iskoristiti zimsku pauzu da se uigramo za drugi", rekao je trener Bojan Božić.

Odličan start u Prvoj ligi RS nije preveliko opterećenje za igrače, već motiv.

"Stvorila se atmosfera da bismo mogli ući u Ligu BiH, imamo kvalitet, ali duga je sezona. Start sezone je san snova, ali mi svakoj utakmici prilazimo kao da je prva", istakao je Srđan Lončar, košarkaš Borca.

Ignjatić je istakao zadovoljstvo rezultatima i čestitao igračima na dobroj igri i sjajnoj atmosferi u ekipi, te dodao da se Uprava trudi da u skladu sa mogućnostima stvori idealne uslove za rad.

"S obzirom na rezultate, sve češće se postavlja pitanje koji su sada ciljevi, ali oni ostaju isti, a to je borba za plej-of, iako se čini da je ona gotova. Mi ćemo zadržati pravo da se borimo za što bolju poziciju u plej-ofu pa ćemo vidjeti šta dalje", rekao je Ignjatić i dodao:

"Naša želja je bila da radom animiramo privredne subjekte da nas podrže u nastojanju da vratimo Borac gdje mu je mjesto. Velika je stvar za klub što se 'Banjalučka pivara' vratila među sponzore, ali ne samo ona, već i drugi. Svaki novi sponzor je dokaz da smo na dobrom putu".

Osim napretka na sportskom planu, Uprava OKK Borac je na putu oživljavanja starog kluba osnovanog 1947. i samo se čeka potvrda suda.

Istorija i besplatna škola košarke

Iz slavnog Borca formiran je SKK Banjalučka pivara, koji je imao drugi tim pod nazivom Nektar. Nektar je preimenovan u Borac Banjaluka, a tada je napravljen i drugi tim tog kluba OKK Borac. OKK Borac, koji danas egzistira, formiran je 2011, zbog dugova prethodnog kluba. Godine 2012. Borac je ispao iz Premijer lige BiH i od tada nastupa u Prvoj ligi RS i sve je uspješniji. Ove godine formiran je i juniorski tim, a u januaru klub kreće sa besplatnom školom košarke.

Talić o Borcu

Zoran Talić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka, jedan je od onih koji je poželio uspjeh Borcu.

"Ja sam dijete sporta grada Banjaluka, odrastao sam uz Košarkaški klub Borac i drago mi je što je opstao i pored najgorih trenutaka i u toku i poslije rata. Nadam se da će Borac napokon da krene onim putem kojim treba, a sigurno je da će i grad morati da pripomogne. Ali, nadam se da će i naši privrednici prepoznati značaj kluba", rekao je Talić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije