Košarka

Rešetaju koš u dvije lige

Rešetaju koš u dvije lige
Foto: N.N. | Rešetaju koš u dvije lige

Košarkašice Jovana Milaković i Marija Kešeljević ove sezone igraju odlično, uz njihova imena smo mogli vidjeti brojke od 40+ poena, a uspjeh je još veći ako znamo da igraju za dva kluba - trebinjski Leotar 03 u bh. ligi i banjalučki Feniks u Prvoj ligi RS.

Milakovićeva je u prvom kolu Prve lige RS zabilježila 51 poen i 22 skoka, a Kešeljevićeva je u nedjelju u meču trećeg kola i u pobjedi Feniksa nad Kozarom (97:74) upisala 44 poena. Samo dan ranije sa 40 poena predvodila je Leotar do pobjede nad ekipom Konjica (105:67).

"Zadovoljna sam učinkom, drago mi je što postižem dosta koševa, ali to je zasluga cijele ekipe. Jovani i meni je cilj da mladoj ekipi Feniksa pomognemo da pobjeđuje i da izbori nastup u bh. ligi", rekla sedamnaestogodišnja Kešeljevićeva.

Mlada Trebinjka je u drugom razredu osnovne škole počela da trenira košarku kod trenera Milorada Nadeždina, koji joj je i sada trener u Leotaru. Sa Leotarom priželjkuje plasman u plej-of bh. lige, a dugoročna želja joj je da završi dobar fakultet i da bude dobra košarkašica.

Ipak, fokusirana je na ovu sezonu, baš kao i Milakovićeva.

"Marija i ja želimo da iskustvo prenesemo na mlađe saigračice iz Feniksa i da uđemo u Premijer ligu. Zasad nam dobro ide i vjerujem da ćemo nastaviti da pobjeđujemo. Imamo povjerenje i trenera i saigračica, kojima pomažemo da se razvijaju. Igraju slobodnije kada smo mi u timu, ulijevamo im povjerenje svojim iskustvom i to me raduje", rekla je Milakovićeva, dvadesetogodišnjakinja iz Šamca.

Obje ističu da im najteže padaju putovanja, ali da je sve lakše kada se pobjeđuje.

"Nije lako igrati dvije lige, ali zadovoljstvo nam je što smo izabrane da igramo u Feniksu. Takođe, sa Leotarom imamo velike ambicije. Želimo ponovo da igramo plej-of, ako budemo mogle, borićemo se da ostvarimo bolji rezultat nego prošle sezone", rekla je Milakovićeva.

Trener Feniksa Darko Kosić ističe značaj nastupa Milakovićeve i Kešeljevićeve za banjalučki tim.

"Mi imamo mladu i talentovanu ekipu, to su djevojke do 16 godina, tako da je Jovanin i Marijin doprinos veliki u njihovom sazrijevanju", rekao je Kosić i o Feniksu, koji je osnovan prije osam godina, dodao:

"Naš prioritet je rad sa mlađim igračicama i njihov razvoj. Imamo šest kategorija, osvajali smo titule na nivou RS i BiH, naša djeca igrala su za reprezentacije Srbije, BiH i Švajcarske... Nastavljamo s radom, idemo korak po korak, a jedan od ciljeva je da osvojimo titulu u Prvoj ligi RS i da se plasiramo u bh. ligu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije