Košarka

Saša Čađo u Banjaluci: Nema lakih protivnika

Saša Čađo u Banjaluci: Nema lakih protivnika
Foto: N.N. | Prijem za uspješnu sportistkinju: Zoran Talić i Saša Čađo

Nadam se da ću više moći da pomognem u promociji sporta i da budem još bolji ambasador Banjaluke, rekla je Saša Čađo, reprezentativka Srbije i košarkašica turskog Mersina, koja svaki slobodan trenutak koristi da posjeti porodicu u gradu na Vrbasu.

"Imam samo sedam dana slobodno zbog reprezentativne pauze i došla sam u Banjaluku da vidim porodicu, njih sam se najviše poželjela", rekla je Čađo za "Nezavisne".

Saša Čađo je veoma zadovoljna početkom sezone. Ona dobro igra, a njen klub je četvrti na tabeli u turskoj ligi, te prvi u FIBA Evrokupu sa tri pobjede i porazom.

"Zasad je sve super. Zadovoljna sam, a teško je govoriti o ambicijama do kraja sezone. Vidjećemo šta će biti, svaka utakmica je jaka, nema lakog protivnika i naša želja je da u Turskoj budemo među šest najboljih ekipa", istakla je Čađo.

Za Sašu, inače dobitnicu Grba grada za 2017, juče je prijem upriličio Zoran Talić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

"Osobe poput Saše Čađo trebalo bi da budu pravi uzor našoj omladini. Trud, rad, trening, upornost. Ova djevojka je sve to pokazala i postigla veliki uspjeh. Najveći u ovom sportu. U Gradskoj upravi smo izrazito ponosni na osobe poput Saše Čađo, jer je Banjaluka grad dobrih sportista i grad koji će i u budućnosti podržavati sportiste", rekao je Talić.

Čađo, koja je sa Srbijom osvojila zlato na Šampionatu Evrope 2015. i bronzu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru prošle godine, rekla je da je počastvovana prijemom i da su se ona i predsjednik Skuštine kroz razgovor dotakli interesantnih tema, od sporta do humanitarnog rada.

"Uvijek je lijepo upoznati nove ljude koji ti pružaju podršku i koji su uz tebe. Bio je lijep prijem, najviše me zaintrigiralo to što predsjednik Talić želi da se posveti osnovcima, da bude što više sportskih sekcija. Mislim da je to divna ideja, jer se djeca bolje razvijaju i uče da rade u timovima", rekla je Čađo.

Saša se inače bavi i humanitarnim radom i angažovana je u Udruženju djece sa posebnim potrebama i u Humanitarnoj organizaciji "Budimo ljudi".

"Humanitarni rad mi mnogo znači. Volim kada imam vremena da posvetim pažnju onima koji to cijene i kojima je potrebno", istakla je uspješna sportistkinja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije