Košarka

Voler želja "igosa"

Voler želja "igosa"
Foto: N.N. | Voler želja "igosa"

Nakon što su poslali prijavu za učešće u FIBA Ligi šampiona, postalo je jasno da Košarkaški klub Igokea mora da pojača igrački kadar, a među prvim pojačanjima trebalo bi da bude Antabija Voler, koji je nedavno završenu sezonu proveo u Mornaru.

Pune ruke posla imaće čelnici tima iz Aleksandrovca prije početka nove sezone jer će morati da naprave tim koji može da se takmiči na više frontova. Kako stvari stoje, "igosi" će se vratiti na međunarodnu scenu, a konačan odgovor iz FIBA trebalo bi da dođe do 10. juna. Igokea kao aktuelni prvak BiH ne bi trebalo da ima problema s učešćem u Ligi šampiona, a ostaje da se vidi da li će morati da igraju kvalifikacije ili će izboriti plasman odmah u grupnu fazu.

U Igokei naravno ne žele da budu puki učesnici niti jednog takmičenja u kojem igraju pa su već aktivno počeli potragu za pojačanjima. "Sportando" prenosi da se na listi potencijalnih pojačanja nalazi košarkaš Mornara iz Bara. Američki bek je tri od posljednje četiri sezone proveo u ekipi iz Crne Gore, a jednu sezonu nosio je dres italijanskog Varezea. Prije toga je igrao u tri turska kluba, kao i dva tima iz Prištine.

Dodajmo da je nedavno okončana sezona u ABA ligi jer je većina klubova bila za kraj sezone nakon što se više od dva mjeseca nije igralo zbog pandemije virusa korona. On je u dresu Mornara prosječno postizao 9,2 poena u ABA ligi i 6,5 poena u FIBA Ligi šampiona i sigurno je da bi bio vrijedno pojačanje za jedini bh. klub koji se takmiči u regionalnom takmičenju. Voler bi samo mogao da otvori sezonu dolazaka u Igokeu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije