Košarka

Zvezda večeras protiv Breše

Zvezda večeras protiv Breše
Foto: N.N. | Zvezda večeras protiv Breše

Košarkaši Crvene zvezde sastaće se večeras s Brešom u četvrtom kolu Evrokupa, a u Italiji će se boriti za četvrti ovosezonski trijumf, dok će domaći tim pokušati da dođe do prve pobjede.

Utakmica Grupe A počinje u 20.30.

Andrea Dijana, trener Breše, podsjetio je da je Zvezda nepobijeđeni tim koji ima velike ambicije i dodao:

"Želimo da igramo kao Zvezda, da budemo na njihovom energetskom nivou, da igramo u ritmu i sa samopouzdanjem. Imam veliku želju da se takmičim sa srpskim timom i da doživim prelijepu noć u Kupu s mojim timom i navijačima. Takođe, pobjeda bi povećala naše nade da se plasiramo u top 16."

Danas će na teren još dva ABA ligaša. Mornar ide u goste Skajlajners Frankfurtu, a Cedevita će na svom terenu igrati s Lokomotivom iz Kubanja, liderom B grupe (tri pobjede).

"Ove srijede igramo protiv jedne od najboljih ekipa u Evrokupu. Imaju sjajan roster i košarku igraju na sjajan način. Igraju vrlo dobro, i to ne samo ove godine, nego su igrali i prošle. Mi smo, očito ljuti zbog naše prošle utakmice protiv Cibone u ABA ligi. U toj utakmici nismo odigrali završnicu kako smo htjeli i propustili smo svoje prilike za pobjedu. Sada željno iščekujemo sljedeću utakmicu i pokušavamo napredovati korak po korak", izjavio je Sito Alonso, trener Cedevite, koja je u Evrokupu ostvarila dvije pobjede i poraz.

Centar Mornara Uroš Luković optimista je pred duel s Nijemcima, ali i ističe da su ritam utakmica srijeda - nedjelja i putovanja ostavili traga na košarkašima.

"Osjećamo mali umor, posebno mi koji smo najviše igrali protiv Partizana, Unikahe i Zadra, ali nas to neće spriječiti da idemo na pobjedu u meču sa Skajlajnersom", istakao je Luković.

Parovi

Četvrto kolo: Grupa A, danas: Galatasaraj - Monako (18 časova), Andora -Ulm (20), Breša - Crvena zvezda (20.30), Grupa B: Cedevita - Lokomotiva Kubanj (19.30), sinoć: Alba - Arka, Limož - Tofaš; Grupa C: Zenit - Valensija (19), sinoć: Partizan - Asvel, Trento - Turk Telekom; Grupa D: Ritas - Torino (18), Frankfurt - Mornar (19.30), sinoć: Unkaha – UNIKS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije